Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2018, 15:01

Торгівля акціями доступна кожному

Більшість людей в наш час живуть від зарплати до зарплати. Багато шукають всілякі способи поліпшити своє фінансове становище, намагаючись відкрити свою справу. Всім відомо, що для того, щоб почати будь-який бізнес, потрібні вкладення, а також грамотно складений бізнес план. На жаль, як показує практика, багато бізнес ідеї провалюються, внаслідок чого бізнес «прогорає». Важливо розуміти, що гроші потрібно вкладати з розумом. Куди ж вкласти стартовий капітал і примножити його?

Більшість людей в наш час живуть від зарплати до зарплати.

Якщо трохи ознайомитися з історією успішних бізнесменів, то можна зробити висновок, що найшвидшим способом збільшити свій первинний капітал на сьогоднішній день є спекулятивна торгівля, до якої можна віднести торгівля валютою, сировиною, продуктами, нерухомістю, акціями. Сьогодні ми дізнаємося, що таке акції і як на них можна заробити.

Що таке акція?

Акція це цінний папір, який свідчить про внесок акціонера в бізнес. За фактом кожен власник акцій стає співвласником бізнесу і має право на частину прибутку. Вартість цінних паперів може змінюватися з часом. Дохід акціонерів безпосередньо залежить від того як йдуть справи на підприємстві, наприклад якщо у компанії все добре, то її акції ростуть в ціні і навпаки якщо у компанії не найкращі часи, то цінні папери падають в ціні.

Де купують акції?

Купівля-продаж всіх цінних паперів здійснюється на фондовому ринку. Варто відзначити, що багато брокерів валютного ринку сьогодні пропонують своїм клієнтом користуватися різними інвестиційними інструментами, які дозволяють здійснювати торгові операції з максимальною вигодою. Одним з таких інструментів є CFD або контракт на різницю, за допомогою якого інвестор може отримувати прибуток на різниці курсу цінних паперів.

Наприклад, відносно недавно відомий брокер FIBO GROUP включив в список своїх інструментів CFD на 8000 акцій США і Біржових інвестиційних фондів (ETFs). Цей інструмент дозволить Вам заробляти незалежно від того буде акція рости або падати. Як це працює? Якщо Ви вважаєте, що акція тій чи іншій компанії зростатиме, то Ви зможете відкрити довгу позицію (покупку) і навпаки, якщо в разі якщо ви прогнозуєте зниження цінного паперу, то зможете відкрити коротку позицію (продаж).

У чому перевага CFD?

На відміну від прямих інвестицій на фондовому ринку CFD як інструмент дозволяє відкривати позиції в розрахунку на зростання або падіння акцій. Це і є найголовніша перевага CFD.

Наведемо невеликий приклад.

Всі ми пам'ятаємо недавній скандал, пов'язаний з витоком персональних даних користувачів соціальної мережі Facebook. Так ось до цього інциденту одна акція компанії Марка Цукерберга коштувала близько. Після того, як світ облетіла новина про те, що в компанії неприємності, акції різко обвалилися. І на цьому багато інвесторів відмінно заробили саме за допомогою CFD. Наприклад, клієнти холдингу Fibo group змогли за короткий час заробити близько за акцію завдяки тому, що під час обвалу у них була можливість продати акції з наступною покупкою за нижчою ціною. Для наочності того, як можна було заробити погляньте на графік:

Вибір брокера для торгівлі акціями?

Раніше для того, щоб отримати доступ до фондового ринку трейдеру потрібно було мати досить великий стартовий капітал, проходити складну реєстрацію та верифікацію. Зараз все набагато простіше. Не будемо далеко ходити візьмемо для прикладу холдинг Fibo group.

Почнемо з того, що це брокер з бездоганною репутацією, який ось уже понад 20 років здійснює свою діяльність, пропонуючи своїм клієнтам комфортні умови для роботи. Компанія має всі необхідні ліцензії для роботи на фінансових ринках. Регулюється брокер Кіпрської комісією з цінних паперів і бірж (CySEC). До слова сказати, CySEC нічим не поступається самому авторитетному фінансовому регулятору в світі-британської FCA. Якщо говорити про переваги компанії, то не можна не згадати про ставлення до клієнтів. Брокер славиться тим, що в його рядах працюють професійні співробітники, які здатні в самі найкоротші терміни вирішити абсолютно будь-яку проблему клієнта. Fibo group дорожить своєю репутацією, тому ставлення до клієнта має першорядне значення в роботі холдингу.

А які умови для роботи пропонує брокер? Без перебільшення шикарні. По-перше спеціально для торгівлі акціями була розроблена торгова платформа Umstel, яка дозволяє торгувати більше 8000 акціями і ETF- є де розгулятися? Торгова платформа доступна на всіх пристроях. Крім цього всі торгові операції здійснюються без посередників, це означає, що всі без винятку угоди відкриваються на біржі. Це робить трейдинг максимально прозорим. Якщо ж говорити про стартовий капітал, то на відміну від фондової біржі в Fibo group можна почати торгувати з невеликої суми, завдяки тому що можна встановити кредитне плече 1: 4. Саме завдяки такому інструменту як кредитне плече трейдер може отримати в 4 рази більше прибутку.

А як же податки?

Податки це дуже важливий момент. Вся справа в тому, що за чинним законодавством більшості країн СНД кожен, хто отримує прибуток при торгівлі акціями, повинен cплатити податок. Для фіз. Осіб податок становить 13%. У разі якщо брокер є податковим агентом Російської Федерації то податок стягуватиметься при виведенні коштів, у разі якщо брокер не є податковим агентом (Fibo group не є податковим агентом), то податок не утримується брокером.

Висновок.

У висновку можна додати, що багато клієнтів Fibo group домоглися приголомшливих результатів в трейдингу. Більшість з них починали свою діяльність з мінімальних вкладень, а вже сьогодні це процвітаючі люди. Яскравий приклад успіху відомий трейдер Артем Звездин, який досяг в трейдингу приголомшливих результатів, і сьогодні він готовий поділитися досвідом в торгівлі акціями на своєму каналі.

Джерело: Мінфін