Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2018, 15:36

В Україні запрацює новий реєстр нерухомості

Міністерство юстиції створить Реєстр об’єктів нерухомого майна. Про це йдеться в постанові Кабміну від 6 червня 2018 року № 484.

Міністерство юстиції створить Реєстр об’єктів нерухомого майна.
Фото: glavcom.ua

Що нового: Відповідний реєстр функціонуватиме як підсистема, призначена для автоматизації процесів ведення Держреєстру речових прав на нерухоме майно.

  • Реєстр буде містити відомості про технічні характеристики об’єктів нерухомого майна, які розташовані на земельній ділянці.
  • Постановою передбачається приведення нормативних документів у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно у відповідність до законів. 
  • Удосконалено процедури надання (припинення) безпосереднього доступу посадових осіб державних органів, органів місцевого самоврядування та інших визначених законом осіб, адвокатів та нотаріусів до зазначеного Реєстру.
  • Посилено вимоги до захисту інформації, що міститься у Реєстрі.
  • Передбачено започаткування Реєстру об’єктів нерухомого майна, в якому будуть акумулюватися відомості за результатами технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна.

Новий реєстр мають створити до червня 2019 року.

Коментарі - 4

+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
26 червня 2018, 15:43
#
Сподіваюсь робити будуть не пригодовані структури
+
0
yarg
yarg
26 червня 2018, 16:06
#
А чем был плох старый?
+
+38
ippolit kavarzin
ippolit kavarzin
28 червня 2018, 17:58
#
Это же шо теперь, опять надо идти и перерегистрацию недвижимости проводить, опять деньги неси на перерегистрацию без сине-мокрых печатей… Еще с горбтишным реестром не справились, еще в «новый» не перенесли со старого горбтишного, а ужо и супер новый реестр стряпают! Уморили Вы народ православный, долдоны Гройсмановские!
+
0
Oporyuni
Oporyuni
2 серпня 2018, 20:43
#
Я что-то не правильно поняла, а этот закон не будет распространятся на съёмные квартиры, потому что я сейчас снимаю квартиру, но скоро переезжаю на новую уже выбрала несколько вариантов и как-то не хочется что бы были проблемы, а вдруг цены на не квартиры поднимутся, потому что я помню некоторое время назад уже было такое. А вообще я уже жду не дождусь пока я смогу купить себе квартиру, что бы каждые пол года не переезжать на новую.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися