Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2018, 14:17

В Україні запустять електронні земельні аукціони

Електронні земельні торги, пілотний проект із запуску яких реалізує команда Уряду, будуть відбуватись, зокрема, на платформі ProZorro.Продажі. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Електронні земельні торги, пілотний проект із запуску яких реалізує команда Уряду, будуть відбуватись, зокрема, на платформі ProZorro.
Фото: unian.ua

Передбачено, що Держгеокадастр, як організатор торгів, зможе використовувати зовнішні електронні майданчики для реалізації прав оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної форми власності.

Що це дасть: Різноманіття точок входу для потенційних покупців підвищить рівень транспарентності процесу.

  • онлайн-формат торгів дозволить залучити максимальну кількість учасників, зокрема новий пул покупців, які вже є постійними користувачами системи ProZorro.Продажі.

Зараз відбувається налаштування торгових процедур відповідно до вимог Земельного кодексу, який регулює порядок проведення земельних торгів.

Нагадаємо, у 2017 році на земельних торгах було реалізовано 1837 прав оренди на земельні ділянки загальною площею 42,5 тисяч гектарів. У результаті місцеві бюджети отримали 118,7 мільйона гривень.

Середня орендна ставка, що формується на торгах, за останні 5 років збільшилася на понад 10 процентних пунктів та за підсумками 2017 року склала 14,73%.

За перші 6 місяців 2018 року цей показник уже підвищено до 18,75%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися