Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 червня 2018, 16:55

Українці почали обережно витрачати гроші — дослідження

В Україні індекс споживчої довіри в першому кварталі 2018 року знизився на 3 пункти — до 58 пунктів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

В Україні індекс споживчої довіри в першому кварталі 2018 року знизився на 3 пункти — до 58 пунктів.
Фото: sostav.ua

«Споживачі залишаються обережними у витратах. Оскільки рівень їхньої впевненості є найнижчим в Європі. Однак навіть в умовах споживчого песимізму бізнес з оптимізмом дивиться в майбутнє», — говорить генеральний директор Nielsen в Україні та Білорусі Вайос Діморагас.

За результатами дослідження The Conference Board Global Consumer Confidence Survey, це перше погіршення споживчих настроїв за останній півтора року. З третього кварталу 2016 вони постійно зростали і піднялися з 50 до 61 пункту.

Індекс обчислюється за трьома показниками: оцінка споживачами перспектив на ринку праці, рівень фінансового благополуччя в найближчі 12 місяців і готовність витрачати гроші в даний момент.

Зниження індексу споживчої довіри пояснюється зниженням показників рівня фінансового благополуччя і готовності витрачати гроші.

Так, кількість споживачів, які вважають, що Україна не вийде з кризи в найближчі 12 місяців, підвищилася до 77% на початку 2018 року.

Найбільше українців турбують зростання тарифів на комунальні послуги і війна. У п'ятірку причин для переживання увійшли здоров'я, економіка і зростання цін на продукти харчування.

За даними дослідження, 28% українських споживачів не мають вільних коштів після покупки товарів першої необхідності. Ті, у кого вони є, витрачають їх на новий одяг, відпустку, роблять заощадження і відпочивають.

Коментарі - 3

+
+85
smarty
smarty
22 червня 2018, 17:15
#
Обнищание…
+
+25
ielektronick —
ielektronick —
25 червня 2018, 16:04
#
Зато как звучит: «осторожно тратить деньги» :)
+
0
Zapreader
Zapreader
25 червня 2018, 16:32
#
Артур, теперь оглядываются по сторонам не только на вокзале в Одессе
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися