Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2018, 13:30

Кабмін підтримав план по боротьбі з контрабандою на митниці

Кабінет міністрів затвердив план дій по боротьбі з контрабандою та тіньовими схемами на митниці, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабінет міністрів затвердив план дій по боротьбі з контрабандою та тіньовими схемами на митниці, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Володимир Гройсман/Фото: censor.net.ua

«Ми будемо підводити підсумки щомісяця, будемо робити це публічно, щоб зрозуміти, де у нас слабкі місця. У тому числі і по кадрам», — сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду.

За його словами, поряд з давно існуючими схемами, з якими раніше боролися правоохоронці (заниження митної вартості товару, оформлення вантажних транспортних засобів з товаром як порожніх, «пересорт» — оформлення елітних товарів як дешевих), в цьому році були зафіксовані нові маніпуляційні схеми.

«У нейтральні води України заходять танкери з паливно-мастильними матеріалами, до них підходять невеликі за обсягом судна і забирають ці матеріали без розмитнення або оформлення. Потім вони потрапляють на автозаправні станції, в тому числі і матеріали сумнівної якості», — сказав прем'єр-міністр, представляючи план дій.

Що це дасть: за словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, очікувані надходження від таких заходів можуть становити 70 — 100 мільярдів гривень.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
0
Андрей Владимирович
Андрей Владимирович
20 червня 2018, 15:59
#
Пчелы против меда)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися