За травень зростання цін спостерігався на 50% продуктів, що підлягають державному моніторингу за даними Держстату, тоді як за квітень подорожчало більше 80%. Про це заявив гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в Facebook.
В Україні за травень подорожчало 50% продуктів
За його словами, в травні найбільше подорожчали капуста (на 3,2грн), варені ковбаси (+1 грн), морква (+80 коп), пшоно, морожена риба і яблука (кожен товар по +60 коп).
«У відсотках безперечним лідером також є капуста, яка додала +34%, морква + 6%, пшоно і яблука по +3%, варені ковбаси +1%», - зазначив він.
За даними Держстату, також виросли в ціні сметана (+30 коп), крупа манна (на 20 коп), а також хліб пшеничний з борошна вищого і першого сортів, хліб житній, макарони, борошно пшеничне, крупи ячна і молоко (усі товари подорожчали на 10 коп).
При цьому подешевшала свинина (на 60 коп), куряча тушка (на 40 коп), цибуля, картопля та цукор (на 30 коп), рис, яловичина, олія соняшникова (на 20 коп), а також батон, вершкове масло і буряк (на 10 коп).
У п'ятірку продуктів, які найбільше подешевшали в травні входять яйця (-2,5 грн на одному десятку), сало (-1,7 грн), філе курки (-1,6 грн), гречка (-1,4 грн) , м'які сири (-1, 2 грн).
Коментарі - 5
«в мае больше всех подорожали… пшено, мороженая рыба и яблоки (каждый товар по + 60коп).»
А если в июне на 1 гривну подорожают трусы и 600-й Мерседес, это тоже можно будет считать одинаковым изменением цены?