Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 червня 2018, 16:16

«Українська біржа» зупиняє торгівлю

Рада «Української біржі» вирішила припинити використання програмного забезпечення, наданого «Московською біржею», і переключитися на торгівлю в режимі адресних заявок. Про це йдеться в повідомленні біржі.

Рада «Української біржі» вирішила припинити використання програмного забезпечення, наданого «Московською біржею», і переключитися на торгівлю в режимі адресних заявок.
Фото: ubr.ua

«Ми не отримали відповіді ні від президента, ні від Ради національної безпеки і оборони України, тому з 18 червня ми повинні призупинити торгівлю в режимі безадресних заявок 92 акціями, 245 облігаціями, 28 цінними паперами фондів і 22 ф'ючерсними контрактами», — йдеться в повідомленні.

Відкриті позиції за строковими контрактами, дата виконання яких пізніша ніж 15 червня, будуть достроково виконані в ході вечірнього клірингу 15 червня на умовах, які були оприлюднені біржею раніше.

«Українська біржа» готова відновити повноцінну торгівлю, як тільки отримає інформацію про перенесення терміну введення санкцій, які погіршують інвестиційний клімат країни.

«Наш тендер по вибору нового програмного забезпечення триває, і він займе якийсь час, яке ми не можемо оцінити на поточному етапі проекту. Ми приносимо вибачення за тимчасові незручності », — заявила біржа.

Що сталося: У кінці травня РНБО розширила список «антиросійських» санкцій, у який потрапила Московська біржа.

  • Санкціями, зокрема, українським компаніям заборонено використовувати програмне забезпечення Московської біржі — електронні торгові системи ПО Plaza і ПО Forts.

Як відомо, до 2016 року Московська біржа володіла великими частками в двох з трьох провідних українських майданчиках — ПФТС і Української біржі, а її програмне забезпечення було основою для ПО українських бірж.

Коментарі - 4

+
+61
yarg
yarg
15 червня 2018, 16:36
#
Ахтыжемае…
они чем-то торговали (кучкой «технических бумаг для оптимизации налогообложения») — и теперь считают что могут ставить ультиматумы… Да они еще не отсидели за ту торговлю.

Разогнать нафиг, создавать с нуля нормальную биржу, а этих «деятелей» — на пушечный выстрел к фондовому рынку не подпускать.
+
0
Anko
Anko
17 червня 2018, 15:56
#
Дык такое обвинение можно выдвинуть каждой бизнес-структуре.
УБ и была единственной нормальной биржей, по сравнению с другими, да, куча манипуляций, но это претензия к надзорному органу.
+
+51
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
16 червня 2018, 7:46
#
… А в чём ультиматум? Ломать — не строить. Может сначала построить новый домик и постепенно его расширять, а потом сломать старый? При необходимости.
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
17 червня 2018, 0:22
#
2
0
1
8
рік на дворі

Пройшло ЧОТИРИ роки
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися