Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 червня 2018, 9:23

ЄЦБ залишив незмінною рекордно низьку ставку

Рада Європейського центробанку знову залишила незмінною базову відсоткову ставку за кредитами на рекордно низькому рівні в 0,0%. Про це пише DW.

Рада Європейського центробанку знову залишила незмінною базову відсоткову ставку за кредитами на рекордно низькому рівні в 0,0%.
Фото: rbc.ua

Як пише видання, цей показник зберігається з березня 2016 року. Ставка за депозитами залишається на рівні -0,4%.

Водночас ЄЦБ повідомив, що програма викупу державних облігацій буде згортатися. У жовтні обсяг щомісячного викупу облігацій знизиться з нинішнього рівня у 30 мільярдів євро щомісяця до 15 мільярдів. Наприкінці грудня програма має припинитися.

Нагадаємо, під час засідання в жовтні 2017 року керівництво ЄЦБ ухвалило рішення продовжити термін дії програми викупу облігацій до вересня 2018 року, знизивши щомісячний обсяг закупівлі облігацій з 60 до 30 мільярдів євро із січня 2018 року.

Як повідомлялося, напередодні Федеральна резервна система США ухвалила рішення про підвищення відсоткової ставки до 1,75 — 2%.

Фінансові аналітики раніше прогнозували, що приблизно у середині 2019 року може відбутися і підвищення відсоткової ставки ЄЦБ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися