Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 червня 2018, 10:04

Volkswagen оштрафували ще на мільярд євро

У контексті дизельного скандалу прокуратура міста Брауншвейг в Нижній Саксонії (Німеччина) зобов'язала компанію Volkswagen AG (VW) виплатити €5 млн штрафу і €995 млн незаконно отриманого прибутку. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

У контексті дизельного скандалу прокуратура міста Брауншвейг в Нижній Саксонії (Німеччина) зобов'язала компанію Volkswagen AG (VW) виплатити €5 млн штрафу і €995 млн незаконно отриманого прибутку.
Фото: fortunaavto.com.ua

Зазначається, що керівництво Volkswagen визнало провину і не буде подавати апеляцію.

У Volkswagen AG (VW) сподіваються, що виплата штрафу надасть позитивний ефект на розгляди в інших країнах Європи, які тривають з 2015 року і вже коштували компанії багатомільярдних штрафів.

Нагадаємо, що скандал вибухнув у вересні 2015 року. Причиною стало те, що американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп'ютерні програми, які під час перевірок занижували показники викиду шкідливих речовин.

Як з'ясувалося під час розслідування, компанія порушила правила моніторингу при тестуванні близько 10,7 млн ​​автомобілів, оснащених дизельними двигунами. Ці автомобілі були продані з встановленими на них незаконними програмами, занижує показники викидів шкідливих речовин під час тестування.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися