Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2018, 17:40

У новобудовах виріс попит на двокімнатні квартири

На первинному ринку житла Києва зріс попит на двокімнатні квартири. Багато забудовників виявилися не готові до зміни структури купівельного попиту. Про це розповіла в своєму блозі заступник директора з комерційних питань компанії «ІБК Обрій» Олеся Перчак.

На первинному ринку житла Києва зріс попит на двокімнатні квартири.
Фото: "Мінфін"

З початку року попит на двокімнатні квартири виріс майже вдвічі. На даний момент структура купівельного попиту київських новобудов в сегменті економ і комфорт класу виглядає наступним чином: 50% займають однокімнатні квартири, 35-40% припадає на «двушки», решта відсотків розподіляються між трикімнатними та багатокімнатними квартирами.

Попит на однокімнатні квартири все ще великий, особливо в сегменті економ- класу, де сума покупки становить $20-25 тис. 

Однак все більше людей розуміють, що, купуючи нерухомість для життя, однокімнатна квартира — не варіант, оскільки жити в ній з сім'єю досить складно, щоб забезпечити необхідні функціональні зони для кожного члена сім'ї.

У нових об'єктах, реалізація яких почалася в 2018 році, кількість двокімнатних квартир зросла в середньому на 15%, в порівнянні з проектами, які реалізовувалися в 2017 році. Однак далеко не всі забудовники встигають за потребами ринку і це пов'язано зі складністю проектного та будівельного процесу.

Основою проектування житлових об'єктів для девелоперів стає сім'я і орієнтир на такі життєві цінності покупців як комфорт, екологічність і зручність. Саме тому найближчим часом на ринку виросте кількість об'єктів з більшою часткою двокімнатних квартир. Вже зараз з'являються забудовники, які пропонують європейський формат «one bedroom».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися