Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2018, 18:30

Рахунок ескроу — нова послуга від банку «Південний» для зручної взаємодії між контрагентами

Банк «Південний» пропонує своїм клієнтам скористатися новим сервісом і відкрити рахунок умовного зберігання ескроу.

Рахунок ескроу – це один з інструментів взаємодії між контрагентами, широко поширений у світовій практиці. Він являє собою поточний рахунок, де кошти блокуються до того часу, поки не виконаються зобов’язання. Наприклад, якщо під час операції одна сторона хоче отримати підтвердження того, що у партнера є гроші (або сама повинна надати таке підтвердження), вона відкриває ескроу-рахунок і зараховує туди потрібну суму. В Україні такий вид відносин поки тільки починає розвиватися і на поточний момент використовується власниками контрольного пакета акцій як інструмент придбання у міноритаріїв цінних паперів.

Про появу на ринку ескроу-рахунку НБУ було оголошено наприкінці грудня 2017 року. Були внесені зміни до законодавства і розроблений порядок відкриття таких рахунків для банків. Банк «Південний» став одним із трьох банків на банківському ринку України, які надають таку послугу своїм клієнтам.

«Тепер наші клієнти зможуть оцінити універсальність і зручність рахунку ескроу, який дозволяє підвищити впевненість сторін угоди в тому, що інтереси всіх учасників дотримані. Одна з головних переваг такого рахунку – це можливість оперативного припинення обслуговування рахунку в разі, якщо основний договір втратив чинність, а також підвищена відповідальність агента за виконання умов договору. Навіть якщо угода не буде виконана, боржник зможе повернути собі кошти, які він планував передати продавцю або виконавцю, але не передав через те, що той не виконав свої зобов’язання належним чином», – прокоментувала директор департаменту малого та середнього бізнесу банку «Південний» Ніна Тараненко.

Переваги використання рахунку ескроу:

  • рахунок ескроу відкривається безкоштовно;
  • фінансові ризики мінімальні, оскільки рахунком управляє банк;
  • заморожені кошти не можуть використовуватися в видаткових операціях, що і створює додаткові гарантії як для покупця, так і для продавця;
  • гарантований успіх угоди (особи, що витратили кошти на оплату відкриття рахунку, навряд чи забажають відмовитися від неї).

Нова послуга доступна як юридичним, так і фізичним особам. Рахунок ескроу відкривається в національній валюті. Більш детальну інформацію можна отримати за посиланням.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися