Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2018, 9:32

В Україні хочуть ввести параметричні методи нормування в будівництві

Мінрегіон пропонує ввести параметричний метод нормування у будівництві замість існуючого розпорядчого, що дозволить проектувальникам використовувати альтернативні проектні рішення в будівництві. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Мінрегіон пропонує ввести параметричний метод нормування у будівництві замість існуючого розпорядчого, що дозволить проектувальникам використовувати альтернативні проектні рішення в будівництві.
Фото: mirkadastra.ru

Як зазначається, відповідні зміни містяться в законопроекті №6577 «Про внесення змін до закону України „Про будівельні норми“.

»В Україні ми досі керуємося розпорядчим методом, який не роз'яснює ані цілей, ані функції, ані критеріїв їх виконання і є, по суті, жорсткою інструкцією, яка не передбачає використання нових технологій і альтернативних рішень в будівництві", — зазначив Парцхаладзе.

Що це дасть: параметричний метод нормування передбачає встановлення параметрів, яким має відповідати об'єкт.

  • ширина коридору проектується з розрахунком, що у разі виникнення пожежі можна безпечно і швидко евакуювати людей з будівлі.
  • впровадження даного методу скоротить кількість необґрунтованих норм і дозволить проектувальникам використовувати альтернативні проектні рішення в будівництві.

Коментарі - 1

+
+15
Rybalove
Rybalove
12 червня 2018, 10:09
#
Че то я очкую… :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися