Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 червня 2018, 18:03

Готівковий ринок: від яких валют чекати сюрпризів

Тиждень був досить складним на міжбанку як за рахунок економічних, так і політичних подій. Причому долар, євро та рубль вели себе абсолютно по різному. 

В ці вихідні фінансисти будуть враховувати чотири головні моменти при виставленні курсів в обмінниках:

  1. Долар був умовно стабільний на торгах і з урахуванням відносного балансу попиту та пропозиції по американській валюті — особливих курсових ризиків по долару власники обмінників не прогнозують. Тому спред між курсом купівлі та продажу по ньому вони встановлять невеликим;

2.  Зберігаються істотні ризики та невизначеність поведінки пари євро / долар (перед засіданням ЄЦБ на наступному тижні) і пари долар / рубль ( «зав'язана» на цінах на енергоносії та ефекті від запровадження нових санкцій проти РФ). Стрибки курсу євро і рубля на міжнародних майданчиках негайно відображаються на котируваннях українського валютного ринку. Тому по цим двом валютам — фінансисти будуть в ці вихідні підстраховуватися та встановлять досить широкий рівень спреда в обмінниках;

3. Літній період супроводжується зростанням попиту на валюту з боку громадян, що виїжджають на відпочинок за кордон. Це поступово збільшить обсяги купівлі долара і євро в обмінниках, хоча і не буде мати глобального впливу на тренди готівкового ринку через досить низьку платоспроможність населення;

4. Валютні ралі по парі євро / долар на міжнародних ринках тривають. Тому курс євро в ці вихідні власники обмінників поставлять з урахуванням результатів п'ятничної азіатської (нічний для України) сесії.

Як і в минулі вихідні, в ці суботу та неділю на готівковому валютному ринку заробляти фінансисти будуть по-різному:

1) по долару — за рахунок роботи «з обороту» з невисоким рівнем спреду;

2) по євровалюті та рублю — збільшивши спред шляхом невеликого заниження курсу прийому і встановлення курсу продажу цих валют на рівні ціни міжбанку.

Курси валют на ці вихідні

Котирування готівкового долара будуть в межах: прийом 25,85 -26,00 гривень, продаж 26,10-26,20 гривень. По долару обмінники працюватимуть в режимі «з обороту» з рівнем спреду в межах до 20 копійок.

Котирування євро. У п'ятницю на 17:00 за Києвом крос-курс євро / долар перебуває поблизу рівня 1,1760 долара за євро. Якщо на нічний для України азіатській сесії по парі євро / долар не відбудеться чергових валютних ралі, то власники обмінників на ці вихідні виставлять курси готівкового євро в межах: прийом 30,399 — 30,576 гривень та продаж 30,693 — 30,811 гривень. Рівень спреда складе до 40 копійок.

Курс продажу євровалюти обмінки будуть тримати з урахуванням співвідношення пари євро / долар станом на кінець азіатської (нічний для України) сесії.

Курси розраховані «Мінфіном» можуть бути ще скориговані в межах до плюс-мінус 5-10 копійок на євро в залежності від індивідуальних завдань конкретних пунктів обміну.

Котирування по російському рублю. Через великі політичні, економічні та військові ризики фінансисти поставлять широкий спред по рублю, занижуючи курс його прийому (істотно нижче міжбанківських котирувань) та залишаючи при цьому ціну продажу на рівні міжбанку.

Котирування на вихідні будуть наступними: прийом за 1 рубль в межах коридору 0,400-0,416 гривень і продаж 0,418 — 0,420 гривень. Розраховані «Мінфіном» котирування прийому рубля можуть мати істотний розкид в залежності від завдань, що стоять перед окремими точками обміну валюти.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися