Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2018, 12:31

«Українська біржа» може припинити торгівлю деривативами

Якщо РНБО не зніме санкції з «Української біржі», то вона з 15 червня закриває всі ф'ючерсні контракти та опціони, і припиняє торгівлю ними. Про це йдеться в повідомленні біржі.

Якщо РНБО не зніме санкції з «Української біржі», то вона з 15 червня закриває всі ф'ючерсні контракти та опціони, і припиняє торгівлю ними.
Фото: stockworld.com.ua

«У разі відсутності станом на 14 червня рішень державних установ, які знімають з АТ «Українська біржа» та членів біржі ризики подальшого використання торгової системи термінового ринку (ПО «Forts»), біржа буде змушена визнати настання надзвичайних обставин», — йдеться в повідомленні.

Що буде: Біржа скористається своїм правом і змінить умови термінових контрактів, дата виконання яких пізніше, ніж 15 червня, на наступні:

  • перенесе дату останнього торгового дня, в ході якого можуть бути укладені термінові контракти на 15 червня;
  • встановить єдину дату виконання для ф'ючерсних контрактів — 15 червня;
  • встановить дату закінчення дії опціонів — 15 червня.

«Українська біржа» проводить торги ф'ючерсними контрактами на індекс українських акцій (UX), золото, а також валютні пари гривня-долар і долар-євро, а також опціонними контрактами на ф'ючерс на Індекс українських акцій.

Що сталося: У кінці травня РНБО розширила список «антиросійських» санкцій, у який потрапила Московська біржа.

  • Санкціями, зокрема, українським компаніям заборонено використовувати програмне забезпечення Московської біржі — електронні торгові системи ПО Plaza і ПО Forts.

Як відомо, до 2016 року Московська біржа володіла великими частками в двох з трьох провідних українських майданчиках — ПФТС і Української біржі, а її програмне забезпечення було основою для ПО українських бірж.

У Нацкомісії з цінних паперів України висловлюють побоювання, що ПО українських майданчиків і раніше залежить від російського.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися