Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2018, 16:57

НБУ: Міжнародні резерви скоротилися до 18,1 мільярда доларів

Станом на 1 червня міжнародні резерви України складали 18,119 мільярда доларів. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Станом на 1 червня міжнародні резерви України складали 18,119 мільярда доларів.
Фото: ua.news

Причина скорочення: В НБУ кажуть, що за травень вони скоротилися на 1,6% у зв'язку із здійсненням платежів за державним боргом, номінованим в іноземній валюті.

  • Протягом травня уряд і регулятор сплатили 455,1 мільйона доларів на користь МВФ.
  • 214,4 мільйона доларів було направлено на платежі уряду з обслуговування і погашення держборгу в інвалюті, з яких 126,2 мільйона доларів — обслуговування і погашення ОВДП, і 18,5 мільйона доларів — обслуговування суверенних єврооблігацій України.

Звідки гроші: Основним джерелом поповнення резервів в травні залишалася покупка Нацбанком валюти на міжбанківському ринку.

  • За підсумками травня НБУ купив на міжбанківському ринку 181,2 мільйона доларів.
  • Минулого місяця в резерви надійшло 272,3 мільйона доларів і 64,6 мільйона євро від розміщення урядом ОВДП, номінованих в іноземній валюті.
  • На обсяг резервів вплинули переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості, курсу гривні до іноземних валют) на суму 162,3 мільйона доларів.

Коментарі - 2

+
0
Алексей Островский
Алексей Островский
6 червня 2018, 8:12
#
Если с мае резервы сократились на 1,6% то что будет в сентябре? в августе отдавать долгов надо будет намного больше чем в мае и на межбанке нужно будет сжигать валюту чтобы удержать гривну от падения, ведь на носу выборы и Президенту чтобы попасть на второй срок нужно будет показать «стабильность». От мвф денег мы не получим, поскольку Президенту Антикорупционный суд до выборов опасен. думаю до нового года резервы будут около 15млрд
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
6 червня 2018, 9:42
#
Будут и 15 млрд и что, это не меняет картины. Если все таки проголосуют за антикор суд и дадут денег — ситуация изменится
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися