Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2018, 12:45

«Українська біржа» просить Порошенка скасувати «антиросійські» санкції

Українська біржа звернулася до президента Петра Порошенка з проханням скасувати санкції в частині використання біржових торгових систем. Про це передають «Українські новини» з посиланням на повідомлення біржі.

Українська біржа звернулася до президента Петра Порошенка з проханням скасувати санкції в частині використання біржових торгових систем.
Фото: inpress.ua

Згідно з листом, УБ просить скасування санкцій в частині використання біржових торгових систем, вироблених російською Московською біржею, введених фактично проти українських суб'єктів господарювання, або відстрочення таких санкцій на один рік.

Що сталося: У кінці травня РНБО розширила список «антиросійських» санкцій, у який потрапила Московська біржа.

  • Санкціями, зокрема, українським компаніям заборонено використовувати програмне забезпечення Московської біржі — електронні торгові системи ПО Plaza і ПО Forts.

Як відомо, до 2016 року Московська біржа володіла великими частками в двох з трьох провідних українських майданчиках — ПФТС і Української біржі, а її програмне забезпечення було основою для ПО українських бірж.

У Нацкомісії з цінних паперів України висловлюють побоювання, що ПО українських майданчиків і раніше залежить від російського.

Коментарі - 6

+
+48
Mit Mitke
Mit Mitke
5 червня 2018, 14:09
#
И вот так во всём в нашей стране. Прежде чем вводить санкции, нужно подумать, а как это отразиться на наших собственных предприятиях/жителях… Но, власть имущим до этого дела нет.
+
+15
Дмитрий Чумак
Дмитрий Чумак
5 червня 2018, 14:38
#
Действительно, так всегда, кипишь навели, принять приняли, а как оно будет да и черт с ним. А ведь фондовый рынок страны и так никакой. Нет его — нет и экономики, вот так и живем в нищете.
+
+15
Script
Script
5 червня 2018, 14:26
#
Он этого не сделает, побоится «патриотов»
+
+15
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
5 червня 2018, 14:49
#
4 роки
Чотири

Після цього треба просто закрити біржу, бо там відсутні люди з ЦНС
+
0
Kharkivcity
Kharkivcity
5 червня 2018, 14:54
#
А вона що, досі жива?
+
0
beb
beb
5 червня 2018, 22:37
#
Нуну, самі винні а тепер щось просять
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися