Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2018, 10:33

Як виглядає ідеальний офіс

Зарплата — вирішальний фактор при виборі місця роботи. Але «в гаражі» фахівці працювати не будуть. Тому компанії змушені вдосконалювати офіси, щоб залучити професіоналів.

Зарплата — вирішальний фактор при виборі місця роботи.
Фото: sofiaglobe.com

Глобальний провайдер гнучких офісних рішень Regus та компанія MindMetre Reasearch провели дослідження, щоб зрозуміти, які офіси більш привабливі для співробітників. В його рамках опитали 20 000 респондентів у 100 країнах світу. Україна — не виняток. Більшість назвало коворкінг — найкращим місцем для роботи.

За даними дослідження, 68% опитаних українських компаній, які вже користуються послугами коворкінг, вважали за краще б продовжити договір оренди, бо такі формати дозволяють їм гнучко змінювати спектр послуг без додаткових витрат. З іншого боку, бізнесу важливо пам'ятати, на що звертають увагу претендент при виборі місця роботи. 77% українців вважають, що такий формат як коворкінг краще сприяє командній роботі, ніж традиційний офіс.

«Організація робочого простору» — це не тільки місце розташування столу начальника і його колег. Від стартапів й підприємців до представництв міжнародних корпорацій — сучасний бізнес починає загадуватися над питаннями: коли, де й як працюють співробітники.

Директор Regus в Україні Юлія Чернишова, розповіла про 4 способи, як зробити офіс кращим.

Кабінет або open space

Приходить нове волелюбне покоління співробітників. Їм підійде комбінація з невеликих закритих і загальних робочих зон, де зручно обмінюватися ідеями та думками.

Робочий простір повинен сприяти підвищенню ефективності роботи та зниженню рівня стресу. Запропонований мікс поєднує зони для того, щоб зосередитися і не відволікатися на другорядні речі, а також відкриті простори для вільного обміну ідеями.

Таку колективну роботу і гнучкі умови праці ваші працівники повинні оцінити, особливо представники покоління «міленіалів». Тому варто подбати про те, щоб в офісі було місце, яке сприяє творчості, роботі в команді і генерації ідей. Інакше є ризик недорахуватися кваліфікованих кадрів. Вже сьогодні 53% респондентів в Україні погодилися б змінити роботу, якщо на новому місці запропонують більш гнучкі умови праці.

Фото: Regus в Тель-Авіві в Ізраїлі

Від Білого до зеленого

В оформленні офісу важлива кожна деталь, зокрема колір стін.

Білий колір вже не є єдиним правильним рішенням і навіть може втомлювати працівників. А от зелені, сині або бежеві відтінки – вдалий вибір для оформлення стін в офісі. Вони не будуть відволікати увагу або дратувати співробітників, а навпаки допоможуть зосередитися і активізуватися.

Світло-синій і зелений кольори підвищують творчий потенціал, а червоний – покращує роботу над завданнями, які вимагають уваги до деталей.Крім того, зараз простежується тренд на вигнуті лінії. Круглі столи або меблі з округлими кутами в конференц-залах або кабінетах генерують позитивні емоції та сприяють творчості, продуктивності. Стіл для переговорів повинен бути елегантним, не обтяжувати простір своєю масивністю. Це тільки додасть вам балів в очах клієнта.

Фото: Regus Silver Breeze, Київ

Натуральні Елементи

Працівники відчуватимуть себе більш розслабленими та зосередженими, якщо створити в офісі атмосферу єднання з природою.

Підсвідомо людина прагне бути ближче до природи. Використовуючи натуральні матеріали, в тому числі дерево, і яскраве освітлення, можна створити затишні комфортні умови для продуктивної роботи колег.Сама наявність в офісі комбінації натуральних елементів і візерунків в дизайні повинні надихати і залучати до робочого процесу. Під час вибору варто віддати перевагу червоним сортам дерев із елегантними глянцевими покриттями.

Фото: Regus Gulliver, Київ

Лаунж-зона, мітинг та кухня

Простір і світло – фактично так можна назвати тенденції в організації робочого простору.

Планування офісів і конференц-залів зі скляними перегородками створює враження «відкритості», при цьому зберігаючи затишок і конфіденційність. Скло не тільки візуально збільшує простір офісу. Це ще й відмінний спосіб поєднати персонал, створивши сприятливу атмосферу для командної роботи.

Як перше враження про людину створює її одяг, так і думку потенційних клієнтів про компанію – її лаунж-зона. Це місце, де ваші співробітники можуть розслабитися і відчути себе більш комфортно. Крім того, в лаунж-зоні вашим партнерам набагато приємніше очікувати на ділову зустріч. Там може розташовуватися бізнес-кафе з відкритим доступом до кавової машини. Якщо в центрі передбачені послуги офіс-менеджерів, вони можуть зустріти вашого клієнта і зайняти його до початку зустрічі.

Фото: Regus у Базелі у Швейцарії

Якщо ви плануєте модернізувати свій робочий простір, підійдіть до цього питання з натхненням. Не бійтеся експериментувати, намагайтеся обирати центри, де можливе вільне перепланування у випадку зростання компанії. Запропоновані кроки допоможуть вам перетворити нинішній офіс на більш творче та продуктивне середовище. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися