Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2018, 13:40

Глава НБУ попередив про валютні обмеження та жорстку монетарну політику

Нацбанк може вдатися до жорсткої монетарної політики і введення деяких валютних обмежень в разі посилення інфляційного тиску. Про це передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на заяву голови НБУ Яківа Смолія.

Нацбанк може вдатися до жорсткої монетарної політики і введення деяких валютних обмежень в разі посилення інфляційного тиску.
Фото: rbc.ua

«Якщо буде зростати інфляційний тиск, безумовно, НБУ буде посилювати монетарні інструменти для стримування інфляції, будемо вводити певні обмеження для запобігання можливого виведення капіталу», — сказав він.

За словами Смолія, питання можливих сценаріїв розвитку подій в разі відсутності чергового кредитного траншу МВФ обговорювалося під час засідання комітету монетарної політики НБУ.

Що вимагає МВФ: Фонд продовжує наполягати на прийнятті владою України законодавства про Антикорупційний суд відповідно до зобов'язань країни в рамках програми співпраці EFF.

  • Фонд очікує реалізації Україною інших відкладених заходів, необхідних для досягнення цілей програми, в тому числі в енергетичному і фіскальному секторах.

Коментарі - 3

+
0
ns5465456
ns5465456
31 травня 2018, 14:40
#
Совести у него нет…
+
+22
AleksandrBank
AleksandrBank
31 травня 2018, 15:44
#
А у них выхода нет. Власть бездействует, а потом во всем виноват НБУ. Им приходится реагировать.
Если у нас депутаты и чиновники «инвалиды», таких мы выбрали…
+
+6
skyliner
skyliner
31 травня 2018, 17:53
#
Уже как несколько лет «будете», а толку все нет
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися