Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 травня 2018, 20:29

Обсяги експорту в квітні зросли на 19,6%, імпорту — на 18,1%

Обсяги експорту у квітні зросли на 19,6% у річному вимірі до $3,7 млрд.

Обсяги експорту у квітні зросли на 19,6% у річному вимірі до $3,7 млрд.
Фото: capital.ua

Про це повідомляє Національний банк.

Зростання експорту у квітні було зумовлено:

  • збереженням високих світових цін на чорні метали, що на тлі низької бази порівняння минулого року призвело до істотного зростання вартісних обсягів експорту продукції металургії в річному вимірі (у 1,7 раза).
  • відновленням зростання експорту продовольчих товарів (8,1% р/р) завдяки сприятливій зовнішній ціновій кон’юнктурі. Так фізичні обсяги поставок зернових культур залишилися на рівні минулого року, але завдяки істотному зростанню світових цін вартісні обсяги їх експорту збільшилися на 11,6% р/р.

Загалом за січень – квітень експорт товарів зріс на 11,3% порівняно з відповідним періодом минулого року та становив $14,1 млрд.

Обсяги імпорту товарів у квітні збільшилися на 18,1% до 4,1 млрд передусім за рахунок неенергетичного імпорту.

Зростання було зумовлено:

  • високим споживчим попитом, який стимулював зростання обсягів імпорту продовольчих товарів (на 24,6% р/р), а також окремої машинобудівної продукції (зокрема мобільних телефонів, побутової та комп’ютерної техніки).
  • низькою базою порівняння для імпорту окремих товарів (зокрема фармацевтичних препаратів).

Вартісні обсяги енергетичного імпорту залишилися майже на рівні попереднього місяця, проте на тлі низької бази порівняння минулого року відновилося їх зростання в річному вимірі (на 9,9%). Так, прискорилося зростання імпорту вугілля та суттєво сповільнилося падіння обсягів імпорту газу через різке зниження їх поставок у квітні минулого року.

Загалом за січень – квітень імпорт товарів зріс на 13,9% порівняно з відповідним періодом минулого року та становив $16,6 млрд.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися