Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2018, 8:02

Мінфін втратив контроль над ДФС — ЗМІ

Кабінет міністрів 23 травня проголосував за перепідпорядкування Державної фіскальної служби (ДФС) від Мінфіну до Кабміну.

Кабінет міністрів 23 травня проголосував за перепідпорядкування Державної фіскальної служби (ДФС) від Мінфіну до Кабміну.
Фото: kmu.gov.ua

Про це пише «Дзеркало тижня. Україна».

«Кабмін все ж проголосував за перепідпорядкування ДФСУ прямо Кабміну в обхід Мінфіна, за аналогією з Держаудитслужбою. Коли це рішення буде юридично оформлено, Гройсман зможе управляти фіскалами безпосередньо, окремими дорученнями, без зайвих очей і контролю», — йдеться в матеріалі.

За інформацією видання, уряд проголосував за внесення змін до регламенту Кабміну, згідно з яким Міністерство фінансів виключили з переліку відомств, чиє погодження обов'язково для документів, які подаються на розгляд уряду.

«По суті, це зміна узаконить „дерибан“ держбюджету, перетворивши Мінфін в міністерство бухгалтерії і залишивши йому тільки головний біль бюджетного планування і складання формул», — наголошується в статті.

Мінфін буде оскаржити це рішення в адмінсуді.

Як це було?

23 травня на засіданні Кабміну трапилася перепалка між міністром фінансів Олександром Данилюком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Під час засідання Данилюк в досить ультимативній формі зажадав призначити собі п'ятого заступника, подання на якого давно подано.

Гройсман в такій жорсткій манері відповів, що не буде цього робити. У відповідь на це міністр сказав, що нехай в такому випадку на нього самого готують подання на відставку.

Коментарі - 2

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
29 травня 2018, 10:53
#
Накал страстей.
Все готовы послать друг друга. Перед выборами будет еще интересней.
Что будет далее будет интересно посмотреть
+
0
yurikiev
yurikiev
30 травня 2018, 10:59
#
Ну то есть поругались из-зя сто пятого заместителя, которого Гройсман почему-то не хотел назначить. А по поводу переподчинения ни министр, ни премьер ничего не выразили.
А для бюджета без разницы, дерибанят его с ГФСУ или без него
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися