Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 травня 2018, 11:28

Ілон Маск створить сайт Pravduh.com, який оцінить якість ЗМІ

Ілон Маск посварився з пресою. Засновник Tesla розкритикував журналістів за нібито неправдиве і упереджене висвітлення подій, що стосувалися справ автовиробника.

Ілон Маск посварився з пресою.
Ілон Маск/Фото: bgr.com

Як приклади він заявив, що аварії за участю Tesla привертають більше уваги преси, ніж ДТП з машинами інших брендів. Крім того, Маск поставив під сумнів правдивість історій про халатне ставлення компанії до виробничих травм і конфлікт з профспілкою працівників автоіндустрії.

Щоб виправити ситуацію, підприємець має намір запустити сайт Pravduh. Його назва — відсилання до офіційного видання КПРС, газеті «Правда», якій нині володіє КПРФ, повідомляє AIN.

Портал дозволить оцінювати якість і правдивість публікацій, а також стежити за рівнем «надійності» обраних журналістів.

У серії твітів Маск повідомив: сайт не просто потрібно захистити від ботів. Pravduh повинна стати інструментом, який допоможе розкривати тих, хто користується арміями ботів для поширення неправдивої інформації.

Всіх працівників медіа, які не хочуть існування Pravduh, він закликав написати статті, які переконають читачів проголосувати проти.

Як з'ясував колумніст Марк Харріс, наміри Маска можуть бути серйозні — компанія Pravda Corp створена в штаті Делавер 18 жовтня 2017 року. Підприємство зареєстроване на Джареда Бірчалла, президента Neuralink і директора The Boring Company, двох компаній Маска.

У спілкуванні з журналістами Gizmodo Маск підтвердив свій зв'язок з Pravda Corp і розповів, що займеться проектом після закінчення робіт над Model 3.

Втім, у підприємця є й інша власність. Маск також написав в Twitter, що може назвати сайт «You're Right!» Оскільки володіє відповідним доменом. Зараз там налаштований редирект на Facebook News.

Це не перший випадок, коли Маск заявляє про створення нових компаній в Twitter. Раніше він вже озвучував наміри запустити виробництво солодощів і гумористичне медіа Thud!, для якого найняв колишніх співробітників сайту Onion. Обидві ініціативи, згодом, більше не згадувалися публічно.

Коментарі - 2

+
+15
semenvekselberg
semenvekselberg
28 травня 2018, 11:39
#
У нас за сайтики с такими названиями, под соусом так называемой «декоммунизации» и с евроинтеграционным фанатизмом, голову бы снесли кому-угодно…
+
0
ballistic
ballistic
28 травня 2018, 17:57
#
У вас вже мільйони сайтів і вебсторінок тупо заблоковані незалежно від назви під соусом боротьби з інакомислієм.
А за репот інакомислія — в тюрму
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися