Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 травня 2018, 14:56

ПриватБанк поверне кошти жителям Луцька, які постраждали від шахрайства із SIM-картками Vodafone

Лучани, у яких шахраї через махінації з мобільними номерами викрали кошти з рахунків, отримають свої гроші назад. Про це повідомили в ПриватБанку.

Клієнтська база та програмні комплекси банку передбачають найвищий рівень захисту даних і рахунків. Тому все частіше шахраї атакують клієнтів через мобільних операторів. Днями з рахунків 18 лучан зникли їхні гроші. Зловмисники скористалися можливістю перевипуску SIM-карток оператора Vodafone і таким чином заволоділи фінансовими номерами людей, а відтак – і доступами до їхніх рахунків.

Служба безпеки банку в найкоротші терміни провела розслідування цього випадку та спрацювала на випередження. Завдяки цьому було попереджено спроби зняття коштів у низки клієнтів.

На жаль, Vodafone поки що єдиний з операторів, який не підтвердив співпрацю з банком у плані безпеки даних. Проте, оскільки клієнти фінансової установи не винні в ситуації, що склалася, керівництво ПриватБанку вирішило повернути викрадені кошти клієнтам.

З міркувань безпеки ПриватБанк радить використовувати контрактні тарифні плани – тоді всі операції щодо зміни SIM-картки будуть проводитися особисто у відділенні компанії з пред’явленням паспорта.

Коментарі - 1

+
0
helentunisia
helentunisia
26 травня 2018, 9:08
#
Здравствуйте. У меня та же ситуация произошла в Киеве уже почти месяц назад. В Приватбанке попытки манипуляций были, но деньги вывести мошенникам не удалось, а в другом банке все успешно, при том в большей мере — за счет кредитных средств (пока не хочу афишировать банк из-за его уязвимости). В переписке с банком (запросы, жалобы и претензии, а так же официальные ответы банка) — банк перекладывает всю ответственность на клиента. Можно ли как-то использовать эту ситуацию, описанную в данной статье, чтобы добиться правды в моем случае? Спасибо.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися