Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 травня 2018, 14:38

Регулятор програв Коломойському апеляцію по «Буковелю»

Національний банк програв екс-власникам ПриватБанку в Київському апеляційному господарському суді і не зможе забрати у них курорт «Буковель».

Національний банк програв екс-власникам ПриватБанку в Київському апеляційному господарському суді і не зможе забрати у них курорт «Буковель».
Фото: beztabu.net

Про це FinClub повідомили в прес-службі НБУ.

»Національний банк буде подавати касаційну скаргу", — повідомили в прес-службі.

Як пише видання, у лютому суд першої інстанції задовольнив позов ТОВ «Скорзонера» ​​в НБУ і розірвав шість іпотечних договорів, укладених між позивачем та відповідачем в якості забезпечення боргових зобов'язань ПриватБанку перед Нацбанком за кредитами рефінансування.

Ці договори були укладені між «Скорзонерою» і НБУ в жовтні 2014 року.

Предметом іпотеки за договорами виступало нерухоме майно (земельні ділянки), яке належить позивачеві, за адресою Івано-Франківська обл., Яремче, с. Поляниця (де розташований гірськолижний курорт «Буковель»).

За даними Єдиного реєстру юросіб, фізосіб-підприємців та громадських об'єднань, бенефіціарами ТОВ «Скорзонера» ​​є екс-власники ПриватБанку — Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. А за даними системи YouControl, ТОВ «Скорзонера» ​​є засновником туристичного комплексу «Буковель».

У рішення суду йдеться, що в серпні 2017 року Нацбанк зажадав від позивача погасити заборгованість ПриватБанку в розмірі 2,66 млрд грн в тридцятиденний термін.

Суд прийшов до висновку, що НБУ міг списати заборгованість з рефінансування з рахунків вже державного ПриватБанку, але не зробив цього.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
24 травня 2018, 15:50
#
Шоу маст го он!
+
+15
Макакий Макакиевич
Макакий Макакиевич
24 травня 2018, 16:25
#
Суркисы суд выиграли, бывшая супруга Боголюбова выиграла, на очереди крымские вкладчики.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися