Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2018, 16:42

Оренда і продаж. Ціни на квартири в Києві в травні

У травні квартири на вторинному ринку Києва потихеньку дешевшали. В середньому по місту зниження склало 12%. Найбільше впали в ціні* однокімнатні квартири в Шевченківському районі столиці — на 20%.

На другому місці серед «аутсайдерів» — «двійки» в Солом'янському і «трійки» в Оболонському районах, які подешевшали на 13%. Такі дані надали «Мінфіну» аналітики міжнародного пошукача нерухомості Flatfy.com, проаналізувавши середні ціни пропозиції на вторинному ринку столичної нерухомості. Всього при підготовці інфографіки було оброблено 505 000 оголошень.

Найбільш помітно в травні подорожчали трикімнатні квартири в Печерському районі (+ 10%).

Що стосується оренди житла, то ціни в травні залишалися стабільними. Найбільше зростання показали трикімнатні квартири в Подільському районі (+ 17%). А ось помітного зниження цін на оренду не було ні в одному з районів. 

Із загальної картини вибиваються лише дні, коли в Києві буде проходити фінал Ліги чемпіонів. Напередодні приїзду вболівальників квартировласники різко підняли ціни на добову оренду **.

*Методика

У таблицях наводиться не середнє значення, а медіана вибірки, яка більш об'єктивно відображає ситуацію. По-перше, в базу потрапляє велика кількість фейкових оголошень із заниженими цінами. Трапляються, наприклад, пропозиції по 100 грн. або 1000 грн. Але, зрозуміло, ця інформація не відповідає дійсності. Таким чином люди привертають увагу і хочуть опинитися в перших рядах при фільтрації оголошень від найдешевшого до найдорожчого. Тому при розрахунку медіанної ціни такі оголошення в розрахунок не приймаються.

По-друге, значна частка пропозицій припадає на непізнані географічно оголошення. Наприклад, коли власник вказує некоректну адресу (помилився в букві, в адресі і т.д.), система не може його розподілити в конкретний район. Однак такі пропозиції враховуються в середній ціні по місту.

** Враховувалися оголошення про оренду квартир, які здаються саме на період проведення Ліги чемпіонів. Тобто власники спеціально вказували в оголошеннях, що квартира пропонується вболівальникам з 25 по 27 травня. 

Коментарі - 2

+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
30 травня 2018, 16:24
#
Это как средняя температура по больнице. Трёхкомнатная квартира в новостройке 120 м и трешка в хруще в 56- сравнивать некорректно, стоимость кв.м. — уже корректней было бы
+
0
flytothemoon
flytothemoon
18 червня 2018, 17:15
#
Так вроде это же и есть только для вторичного жилья
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися