Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 травня 2018, 8:17

Підприємці заборгували державі 56 млрд грн за кредитами

Понад 56 мільярдів гривень кредитів, взятих під державні гарантії, заборгували Україні підприємства.

Понад 56 мільярдів гривень кредитів, взятих під державні гарантії, заборгували Україні підприємства.
Фото: antikor.com.ua

Про це йдеться в статті Економічної правди «Вони не повертають борги. Хто заборгував Україні 56 мільярдів гривень».

За відкритими даними державної казначейської служби, сума простроченої заборгованості за залученими під державні гарантії кредити та кредити, залучені державою, перевищує 56 млрд грн. Це борги 191 підприємства. Шанси на їх повернення — мінімальні.

Як зазначили в прес-службі Міністерства фінансів, причинами такої заборгованості у більшості випадків стали неспроможність підприємств виконувати свої боргові зобов’язання як з причин неефективності менеджменту та нерентабельності проектів, так і реорганізації самих підприємств, або системних проблем у галузі.

Найбільшими боржниками є концерн «Украгротехсервіс» з боргом у розмірі 10,34 млрд гривень, ВАТ «Оріана» — 5,7 млрд гривень, ВАТ «Макіївський металургійний комбінат» — 4,46 млрд гривень, Корпорація «Украгропромбіржа» — 4,3 млрд гривень, Українська зовнішньоторговельна фірма «Біомед» — 3,2 млрд гривень, ВАТ «ЗАлК» — 2,2 млрд гривень.

Коментарі - 1

+
0
Inkognito
Inkognito
21 травня 2018, 9:34
#
Это ведь все гос предприятия? Правильно было бы указать конечного бенефициара/собственника, прежде чем писать в заголовке «предприниматели». И, вполне возможно, эти предприятия — кандидаты на приватизацию или — на ликвидацию как ненужные кому-то конкуренты. А кредитные средства давно разбазарили, повесив долги на государство. Плохо, что никто за этот дерибан не ответит.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися