Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 травня 2018, 19:47

Кличко розповів, чому подорожчає проїзд

Підвищення вартості проїзду в громадському транспорті необхідне для належної роботи, розвитку та оновлення транспортної інфраструктури столиці.

Підвищення вартості проїзду в громадському транспорті необхідне для належної роботи, розвитку та оновлення транспортної інфраструктури столиці.
Віталій Кличко/Фото: strana.ua

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба міського голови.

«Ми змушені підняти ціну на проїзд. Адже транспорт в Києві має належно працювати, бути безпечним та комфортним, вчасно ремонтуватися та оновлюватися», — зазначив мер.

За його словами, підвищення вартості проїзду в міському транспорті пов’язане з тим, що нинішня собівартість проїзду набагато вища, ніж вартість квитка.

Водночас, він додав, що сьогодні є необхідність розвитку та оновлення рухомого складу громадського транспорту в Києві. І на все це потрібні значні кошти.

Крім того, Кличко підкреслив, нині не вистачає водіїв громадського транспорту, оскільки люди не хочуть йти працювати на низьку заробітну плату і змушені шукати роботу закордоном. Тому, наголосив мер, столична влада повинна підвищити зарплату водіям.

Мер також зазначив, що для пільгових категорій громадян буде збережений безкоштовний проїзд.

Раніше «Мінфін» повідомляв, з 14 липня вартість проїзду в міському транспорті Києва становитиме від 6,3 грн — за умови користування проїзним квитком або безконтактної карткою, і 8 грн — за разову поїздку.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
+15
Mit Mitke
Mit Mitke
17 травня 2018, 11:53
#
У нас в Одессе маршрутки (метро ведь нет в отличии от Киева) от 7 и до 9 гривен. И это с учётом того, что доходы в Киеве намного выше чем у нас. Поэтому ничего страшного с «киевлянами» не случится. Пусть платят как все и даже больше ибо они же живутс в столице.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися