Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 травня 2018, 8:17

У МВФ озвучили вісім ключових реформ для України

Для забезпечення стійкого економічного зростання Україна ввела і продовжує працювати над вісьмома ключовими структурними реформами.

Для забезпечення стійкого економічного зростання Україна ввела і продовжує працювати над вісьмома ключовими структурними реформами.
Фото: segodnya.ua

Про це сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час своєї відкритої лекції для студентів Тернопільського національного економічного університету, повідомляє Укрінформ.

За його словами, серед таких реформ — реструктуризація центробанку, очищення фінансового сектора, перебудова системи управління державними фінансами та податковою адміністрацією, реформа пенсійного забезпечення та енергетичного сектора, приватизація, боротьба з корупцією, а також відкриття ринку землі.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз зростання української економіки в 2019 році

Об'єднує всі ці реформи необхідність мати міцний інституційний грунт для їх реалізації. Тому особливу увагу під час лекції представник МВФ звернув на інституційну економіку, закликавши майбутніх економістів глибше опановувати цю професію.

Читайте також: МВФ і Україна підпишуть нову програму в 2020 році — прогноз

«Значення міцних і ефективних урядових інституцій є ключовим для забезпечення ґрунтовного економічного зростання, що доведено авторитетними економічними дослідженнями. Інституційно зрілі держави традиційно демонструють вищі темпи економічного розвитку, хоча економісти все ще сперечаються, що є похідним одне від іншого — або потужні інститути насамперед сприяють економічному підйому або, навпаки, сталий розвиток зміцнює самі інститути», — зазначив Люнгман.

Коментарі - 1

+
0
Invul
Invul
16 травня 2018, 10:40
#
Як це часто буває — про все і ні про що одночасно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися