Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 травня 2018, 8:44

Рада спростила процедуру інвестування в Україну

15 травня Верховна Рада в цілому проголосувала за законопроект №6141 щодо запровадження концепції номінального утримувача.

Верховна Рада ухвалила закон, який дає можливість будь-кому інкогніто скуповувати українські облігації внутрішньої державної позики та інші цінні папери, через які приватизують українські державні підприємства.
Фото: ligazakon.ua

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр фінансів Олександр Данилюк.

«Одна з важливих цілей Міністерства фінансів на 2018 рік – це спрощення доступу міжнародним інвесторам на український ринок цінних паперів», — написав міністр.

За словами Данилюка, Рада зробила надзвичайно важливий крок на цьому шляху, прийнявши законопроект №6141 щодо запровадження концепції номінального утримувача.

«Раніше іноземному інвестору, щоб купити українські державні цінні папери доводилося особисто приїжджати в Україну та проходити десятки бюрократичних кіл тільки для то, щоб відкрити депозитарний рахунок. Тепер завдяки прийнятим змінам та нововведеній концепції номінального утримувача, іноземні інвестори зможуть купувати українські цінні папери використовуючи свої рахунки в цінних паперах міжнародних банків», — пояснив міністр.

Також, за його словами, це означає зростання прозорості фондового ринку, покращення можливостей для інвестування, збільшення попиту на українські цінні папери та як наслідок зменшення вартості запозичень і економії коштів державного бюджету на обслуговування державного боргу.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися