Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 травня 2018, 15:30

Запровадження податку на виведений капітал зайшло в глухий кут — Южаніна

Ситуація із запровадженням податку на виведений капітал замість податку на прибуток справді зайшла в глухий кут.

Ситуація із запровадженням податку на виведений капітал замість податку на прибуток справді зайшла в глухий кут.
Фото: segodnya.ua

Про це заявила голова Податкового комітету ВР Ніна Южаніна на своїй сторінці у Facebook.

«Хотіла би ще раз наголосити: ми були змушені навіть внести пряму норму до Податкового кодексу, якою зобов’язали Кабінет Міністрів зареєструвати у Верховній Раді законопроект щодо заміни розділу ІІІ Податкового кодексу до 1 липня 2017 р. Цього не відбулося», - заявила вона.

«Я не розумію, як можна оперувати сухими цифрами нібито бюджетних втрат і не рахувати мультиплікативний ефект, який дасть запровадження податку на виведений капітал. Ми і так втратили два роки і досі не розуміємо, що буде далі», - прокоментувала Южаніна.

Голова комітету наполягає, що якщо і справді втрати бюджету від запровадження податку на виведений капітал не можна перекрити ніякими іншими надходженнями або ж зменшенням видаткової частини державного бюджету, уряду потрібно запропонувати інший інструмент для того, щоб справді українська економіка, особливо середній і малий бізнес, могла оздоровитися і почати справжнє зростання, а не в межах статистичної похибки.

«І зробити це, подавши відповідний законопроект, потрібно до 1 липня 2018 року для того, щоб у 2019 році зменшити податкове навантаження на бізнес і стимулювати розвиток економіки в нашій країні. Без цього немає майбутнього», - підсумувала вона.

Коментарі - 1

+
+13
Фагорофоб Охотник-за-плеядами
Фагорофоб Охотник-за-плеядами
15 травня 2018, 16:18
#
В тупик зашла сидящая не на своем месте Южанина
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися