Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 травня 2018, 14:41

В Кабміні кажуть, що середня зарплата до кінця року може зрости до 10 тисяч

В Кабінеті Міністрів розраховують, що середня заробітна плата до кінця року може сягнути 10 тисяч гривень.

В Кабінеті Міністрів розраховують, що середня заробітна плата до кінця року може сягнути 10 тисяч гривень.
Фото: gordonua.com

Про це розповів в інтерв'ю «Обозревателю» міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

«Підвищення реальних доходів населення є одним з головних пріоритетів нашого Уряду. Ми розраховуємо, що середня заробітна плата до кінця року може сягнути 10 тисяч гривень», — заявив він.

Міністр підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі — важливий крок для детінізації економіки.

З іншої сторони, підвищення мінімальної зарплати має відповідати рівню зростання економіки. Щоб це не було навантаженням для бізнесу, особливо малого бізнесу. Ми досягли зростання на 2,5% ВВП минулого року, і пріоритетом номер один цьогоріч залишається зростання економіки, зазначив міністр.

«Прем'єр-міністром поставлена мета 5-7% зростання ВВП та запропоновано ряд конкретних ініціатив для її досягнення. Над їх втіленням ми і працюємо», — сказав Саєнко.

Водночас він підкреслив, що Уряд є партнером легального бізнесу та важливо співставляти розмір мінімальної зарплати з можливістю бізнесу її платити.

«Зростання мінімальної заробітної плати має корелюватись з ростом економіки та продуктивності праці. Тут важливим фактором є, в тому числі, запровадження нових технологій та інновацій. Така задача поставлена перед нещодавно створеною Радою інновацій», — сказав Саєнко.

В питанні встановлення рівня мінімальної зарплати міністр покладається на Міністерство фінансів, Міністерство соціальної політики.

«Ми в першу чергу зацікавлені в збільшенні зарплат, але повинні розуміти, як це вплине на макроекономічну ситуацію. Якщо буде мінімальна можливість рухатись далі, ми нею скористаємось», — сказав Саєнко.

Коментарі - 2

+
+20
Toxa David
Toxa David
11 травня 2018, 14:53
#
«В Кабмине говорят, что средняя зарплата к концу года может вырасти до 10 тысяч» Напоминает. Пациент: «Доктор, я вот ни разу не могу в свои 65 а сосед говорит что три раза в день может» Доктор пациенту: « Любезный, так кто Вам мешает, вот и Вы говорите.»
+
+5
Владимир Подуст
Владимир Подуст
11 травня 2018, 17:04
#
Во, какая глупость министра! Благими надеждами выстелен путь в ад. Законы экономики базируются на производственном базисе — для того, чтобы больше получать, нужно больше производить и не просто «калош», а ликвидной продукции с высокой добавленной стоимостью! В противном случае инфляция, банкротство и полный коллапс макроэкономики Украины обеспечен! Хотя понятна и политическая составляющая этого намерения в преддверии предстоящих выборов!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися