Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2018, 19:35

АМКУ застерігає нафтотрейдерів від необгрунтованого підвищення цін

Антимонопольний комітет України застеріг нафтотрейдерів від зловживань під час планових ремонтів Мозирського нафтопереробного заводу (Білорусь) і Шебелинського газопереробного заводу (Україна), які з середини травня 2018 будуть зупинені на планові ремонти.

Антимонопольний комітет України застеріг нафтотрейдерів від зловживань під час планових ремонтів Мозирського нафтопереробного заводу (Білорусь) і Шебелинського газопереробного заводу (Україна), які з середини травня 2018 будуть зупинені на планові ремонти
Фото: vchasnoua.com

«Мозирський нафтопереробний завод (Білорусь) та Шебелинський газопереробний завод (Україна) з середини травня 2018 будуть зупинені на планові ремонти. У зв'язку з тим, що українські ринки світлих нафтопродуктів і скрапленого газу є імпортнозалежними, Антимонопольний комітет України запропонував учасникам ринку вжити заходів щодо завчасного планування своєї господарської діяльності з метою недопущення створення дефіциту палива на ринку і, як наслідок, необгрунтованого підвищення цін на нафтопродукти», — йдеться в повідомленні, пише Уніан.

Зазначається, що про існуючі загрози щодо ресурсного наповнення ринку АМКУ проінформував Кабінет міністрів України.

Також повідомляється, що в свою чергу Антимонопольний комітет України буде пильно стежити за ситуацією на ринку з метою недопущення змов і зловживань.

«У разі виявлення в діях операторів ринку ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції Антимонопольним комітетом будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства», — сказано в повідомленні.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися