Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 травня 2018, 17:29

Квітень. Скільки коштувала оренда квартир в різних містах України

Аналітики міжнародного пошукача нерухомості Flatfy.com проаналізували * для «Мінфіну» середні ціни на оренду житла в різних містах України.

На півночі країни найвища вартість оренди традиційно в Києві. Найдешевші квартири — у Сумах.

Квартири в Запоріжжі, оренда яких і без того найдешевша в регіоні, продовжують дешевшати. У квітні ціна оренди двокімнатних квартир в цьому місті впала на 11%, трикімнатних — на 15%.

У західному регіоні найбільше подорожчала оренда однокімнатного житла у Рівному та Івано-Франківську. Цікаво, що в останньому при цьому сильно подешевшали трикімнітні квартири — на 29%. Переплюнув його тільки Луцьк, де ціни на оренду трикімнатних квартир знизилися на 31%.

У центральній Україні відзначилися Полтава і Хмельницький. Оренда однокімнатних квартир тут подорожчала в квітні на 18% і 19% відповідно, двокімнатних — на 28% і 25%. Але в Хмельницькому різко подешевшали трикімнатні квартири — на 29%.

Методика

Всього при підготовці статистики було опрацьовано 1 012 854 пропозицій по різних містах України. При розрахунках виключалися 10% найнижчих і найвищих цін, щоб зменшити вплив спекуляцій.

Ціна пропозиції може відрізнятися від суми угоди. Перевірити, за яку суму та чи інша квартира була продана насправді, не представляється можливим.

У таблицях наводиться не середнє значення, а медіана вибірки, яка більш об'єктивно відображає ситуацію. По-перше, в базу потрапляє велика кількість фейкових оголошень із заниженими цінами. Трапляються, наприклад, пропозиції по 100 грн. або 1000 грн. Але, зрозуміло, ця інформація не відповідає дійсності. Таким чином люди привертають увагу і хочуть опинитися в перших рядах при фільтрації оголошень від найдешевшого до найдорожчого. Тому при розрахунку медіанної ціни такі оголошення в розрахунок не приймаються.

Коментарі - 2

+
0
Андрей Кул
Андрей Кул
7 травня 2018, 12:20
#
Попадаются, например, предложения по 100 грн. или 1000 грн. — когда первый раз приехал в Киев с товарищем, то попали на этот фэйк((( — молодые зеленый тогда были. Сценарий таков, что они просят предоплату за месяц и составляют с Вами договор. Затем отправляют по адресу общаги, которые вообще не в курсе того, что я арендовал у них комнату. До сих пор злой на этих ган***ов
+
0
dvded .
dvded .
10 травня 2018, 13:03
#
В Хмельницком 3шка дешевле 1ка?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися