Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 травня 2018, 14:48

Квартири в Києві. Ціни на оренду і продаж у квітні

У квітні в столиці найбільше подешевшали квартири в Шевченківському і Солом'янському районах. І трохи підросли ціни в Оболонському.

Продавці квартир в Києві перестали задирати ціни. Житло практично не дорожчало ні в одному з районів столиці. Навпаки, в більшості випадків ціни знижувалися. Такі дані приводить міжнародний пошукач нерухомості Flatfy.com, який проаналізував * для «Мінфіну» середні ціни пропозиції на вторинному ринку нерухомості в столиці.

Найвищі ціни на житло в Печерському районі: вартість однокімнатних квартир тут досягає $91 000, двокімнатних — $125 000. Найнижчі — в Святошинському та Деснянському.

Найдорожче орендоване житло — також в Печерському районі. Більш того, ціни на оренду квартир тут продовжують зростати. Так, в квітні «однушки» на Печерську подорожчали на 12% — до 18 000 грн на місяць. Найдешевші однокімнатні квартири в Деснянському районі столиці — 6 000 грн в місяць.

Методика*

Всього при підготовці статистики було опрацьовано 283414 пропозицій по різних районах Києва. При розрахунках виключалися 10% найнижчих і найвищих цін, щоб зменшити вплив спекуляцій.

Ціна пропозиції може відрізнятися від суми угоди. Перевірити, за яку суму та чи інша квартира була продана насправді, не представляється можливим.

У таблицях наводиться не середнє значення, а медіана вибірки, яка більш об'єктивно відображає ситуацію. По-перше, в базу потрапляє велика кількість фейкових оголошень із заниженими цінами. Трапляються, наприклад, пропозиції по 100 грн. або 1000 грн. Але, зрозуміло, ця інформація не відповідає дійсності. Таким чином люди привертають увагу і хочуть опинитися в перших рядах при фільтрації оголошень від найдешевшого до найдорожчого. Тому при розрахунку медіанної ціни такі оголошення в розрахунок не приймаються.

По-друге, значна частка пропозицій припадає на непізнані географічно оголошення. Наприклад, коли власник вказує некоректну адресу (помилився в букві, в адресі і т.д.), система не може його розподілити в конкретний район. Однак такі пропозиції враховуються в середній ціні по місту.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися