Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 травня 2018, 15:21

Київ та регіони. Скільки коштували квартири в квітні

Аналітики міжнародного пошукача нерухомості Flatfy.com проаналізували * для «Мінфіну» середні ціни пропозиції на вторинному ринку нерухомості в різних містах України.

Аналитики международного поисковика недвижимости Flatfy.comпроанализировали* для «Минфина» средние цены предложения на вторичном рынке недвижимости.
Фото Ірен Нестерук для Мінфіну

У центральному регіоні рекордсменом за показником зростання цін став Хмельницький. Тут, в порівнянні з березнем, однокімнатні квартири подорожчали на 38%, двокімнатні — на 27%, трикімнатні — на 17%. В інших містах ціни практично не змінилися.

На півночі країни і в Харкові панував повний штиль. Лише квартири в Києві символічно подешевшали.

Те ж саме можна сказати про південний і західний регіони. Найдорожчі квартири тут в Одесі і Львові. Найдешевші — Запоріжжі та Івано-Франківську. Причому в обох містах житло продовжує потрохи дешевшати. У Запоріжжі, наприклад, медіанні ціни на одно- і трикімнатні квартири впали, в порівнянні з березнем, на 3%, у Івано-Франківську — на 5% і 4% відповідно. 

Всього при підготовці статистики було опрацьовано 1 012 854 пропозицій по різних містах України. При розрахунках виключалися 10% найнижчих і найвищих цін, щоб зменшити вплив спекуляцій.

Ціна пропозиції може відрізнятися від суми угоди. Перевірити, за яку суму та чи інша квартира була продана насправді, не представляється можливим.

Методика 

У таблицях наводиться не середнє значення, а медіана вибірки, яка більш об'єктивно відображає ситуацію. По-перше, в базу потрапляє велика кількість фейкових оголошень із заниженими цінами. Трапляються, наприклад, пропозиції по 100 грн. або 1000 грн. Але, зрозуміло, ця інформація не відповідає дійсності. Таким чином люди привертають увагу і хочуть опинитися в перших рядах при фільтрації оголошень від найдешевшого до найдорожчого. Тому при розрахунку медіанної ціни такі оголошення в розрахунок не приймаються.

По-друге, значна частка пропозицій припадає на непізнані географічно оголошення. Наприклад, коли власник вказує некоректну адресу (помилився в букві, в адресі і т.д.), система не може його розподілити в конкретний район. Однак такі пропозиції враховуються в середній ціні по місту. 

Коментарі - 6

+
+15
flytothemoon
flytothemoon
3 травня 2018, 17:15
#
Поки доллар не піднявся, можна купувати нерухомість, бо пізніше, здається, буде труба.
+
+15
Captain  Cisco
Captain Cisco
3 травня 2018, 19:13
#
Обоснуете почему?
+
0
NikaNet Overiev
NikaNet Overiev
4 травня 2018, 11:13
#
Накопичуй зараз валюту — і тобі до лампочки будуть цінові гривневі коливання на житло восени.
+
0
correspondent
correspondent
6 травня 2018, 7:33
#
А смысл покупать недвижимость? В маленьких городах она не нужна (разве что нет жилья), в больших — так-сяк, но тоже не очень. Сейчас люди едут за границу, и там зарабатывают нормальные деньги (миллионов 10 работают в России и странах ЕС, едут в Турцию, Израиль и вполне неплохо там устраиваются). Даже крупные мегаполисы (типа Харькова, Одессы, Днепропетровска) не могут обеспечить зарплату выше 6 тысяч гривен. Что уж тогда говорить про города типа Кировограда, Полтавы, Запорожья. Так что… Скоро наступит время, когда в стране останется миллионов 15 населения, из которых 10 будут пенсионерами. И так, по подсчетам аналитиков, на Украине живет не больше 25 миллионов, остальные уехали.
+
0
SergS7
SergS7
7 травня 2018, 13:49
#
Половина поляків виїхало із своєї країни на роботу на захід. То що, Польща зараз безлюдна? Ні, заповнилась переселенцями з України. Так само Україна заповниться переселенцями з бідніших східних країн. Святе місце пусте не буде :) Тому попит на нерухомість нікуди не зникне
+
0
correspondent
correspondent
16 травня 2018, 11:05
#
Но и цена на них будет на порядок ниже…
Если бы с зарплатами на Украине было все ОК, 10 миллионов не батрачили бы за рубежом.
И вот когда они заберут свои семьи, то на Украину вместо 9 лярдов зеленых будет приходить хорошо, если 10 % от этой суммы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися