Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 квітня 2018, 17:40

Радабанк повідомляє про результати проведення річних загальних зборів акціонерів банку

20.04.2018 відбулися річні загальні збори акціонерів банку, на яких був затверджений звіт Правління Радабанк про підсумки фінансово-господарської діяльності банку в 2017 році.

Банк не тільки пережив період активного «банкопаду», а й збільшив показник валюти балансу за рік майже в 2 рази!

За 2017 рік Радабанк приріс за обсягом активів набагато інтенсивніше, ніж банківська система в цілому — на 42% проти 8%. Це означає, що в період, коли система зазнає збитків, згортає обсяги операцій і формує резерви під проблемні кредити, Радабанк продовжує неухильно розвиватися, зберігаючи при цьому стабільно високу якість активів.

Крім сказаного вище, варто звернути увагу на такі важливі досягнення:

  • Радабанк розширив свою мережу на 10 областей України;
  • Банк отримав чергове підтвердження кредитного рейтингу рівня uaA + з прогнозом «стабільний»;
  • У 2017 році без зауважень пройдена діагностика активних операцій за вимогами НБУ;
  • Емісія карт зросла на 47%;
  • Стрімко розвивається напрямок продажу монет і банківських металів:

— Радабанк — єдиний в Україні офіційний постачальник ексклюзивних пам`ятних монет Австралійського монетного двору в місті Перт (The Perth Mint);

— Став дистриб`ютором монет Польського монетного двору (Mennica Polska);

— Запущено продаж широкого асортименту зливків, вагою від 1 грама до 1 унції, виробництва Австралії, а також золотих штампованих зливків в заводській упаковці, виробництва Швейцарії, вагою 50, 100 і 250 грамів, які доступні до покупки у відділеннях Радабанк.

  • Розширюється напрямок VIP-банкінгу, завдяки цьому постійно з`являються нові ексклюзивні пропозиції та привілеї.

Радабанк своєчасно та в повному обсязі виконує свої зобов`язання по поверненню поточних і строкових коштів клієнтів і виконання платежів, про що свідчить більш ніж достатній рівень ліквідних коштів, 119% до 113,5% по системі. А також завдяки послідовній та консервативній політиці управління ризиками, можливі курсові коливання курсу національної валюти не будуть надавати негативного впливу на прибутковість і стійкість Радабанк.

Банк традиційно спеціалізується на кредитуванні надійних корпоративних клієнтів. Зростання кредитного портфеля корелює з загальним зростанням Банку, більш того — є його драйвером. На початок 2018 року приріст розміру кредитного портфеля Радабанк юридичним особам склав 38%, а по системі в цілому всього 3%.

За коштами фізичних осіб — приріст за рік склав 70% при відносно низькій вартості фондування — це перш за все показник довіри клієнтів. У той час як по системі цей показник зупинився на позначці в 12%.

Банк приростає як за пасивами від населення, так і за коштами юридичних осіб, набагато активніше, ніж система в цілому — на 45% проти 1%. Але знову ж таки, частка валютних пасивів невелика в порівнянні з системою, що дозволяє нам бути незалежними від курсових ризиків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися