Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 квітня 2018, 13:25

Іноземні інвестори стали більше цікавитися українськими активами — EY

Іноземні інвестори активно вивчають матеріали, приїжджають на огляди активів і зустрічі з власниками, що свідчить про поступове відновлення інтересу до українських активів.

Іноземні інвестори активно вивчають матеріали, приїжджають на огляди активів і зустрічі з власниками, що свідчить про поступове відновлення інтересу до українських активів.
Фото: pinterest.com

Про це йдеться в результатах 18-го дослідження Ernst & Young Global (EY) Capital Confidence Barometer (CCB), повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Значить, варто сподіватися на повернення іноземних інвесторів на ринок капіталу України», — вказується в прес-релізі за підсумками дослідження.

EY проводить дослідження CCB двічі на рік. У квітневому опитуванні взяли участь понад 2,5 тис. керівників підприємств з 43-х країн. Більше половини респондентів (52%) поділилися планами укласти угоди придбання в наступному році.

Кількість топ-менеджерів, які планують укласти більше угод в наступному році, збільшилася більш ніж в два рази (67% — в квітні 2018 року, 33% — в квітні 2017 го). На думку аналітиків, це демонструє тенденції впевненості в економічному і корпоративному секторі.

За даними EY, хоча світовий рівень активності укладення угод злиття і поглинання вже перевищив піковий період, встановлений перед фінансовою кризою в 2007 році, Україна поки відстає в плані інвестиційної активності. Однак показує позитивний тренд: іноземні інвестори, які до кризи вклали гроші в український бізнес, вперше з 2014 року починають конкурувати з місцевими компаніями за привабливі активи.

Це сталося за рахунок того, що до українських компаній, якими повністю володіють місцеві бізнесмени, з 2017 року приєдналися українські підприємства, що належать іноземним інвесторам.

«До цих пір в інвестиційних рейтингах як за кількістю, так і за обсягами угод переважають внутрішні інвестори. Місцевим компаніям простіше розібратися в ситуації, вони вже працюють тут, а значить, взяли до уваги всі ризики країни. Іноземцям складніше прийняти рішення про першу інвестицію», — вказують автори дослідження.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися