Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 квітня 2018, 12:26

Фонд гарантування повідомив про тиск з боку прокуратури

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про тиск з боку прокуратури Києва.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про тиск з боку прокуратури Києва.
Фото: 5.ua

Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Згідно з повідомленням, Фонд гарантування розцінює як тиск дії працівників прокуратури міста Києва, які здійснюються в ході розслідування кримінального провадження стосовно нібито протиправного невиконання уповноваженою особою ФГВФО рішення Подільського районного суду Києва.

«Цим рішенням суд зобов'язав ПАТ „Банк “Київська Русь», незважаючи на те, що вже третій рік триває процедура ліквідації банку, здійснити переказ коштів в розмірі 1,28 млн гривень з поточного рахунку вкладника — фізичної особи", — йдеться у повідомленні.

Уповноважена особа фонду надіслала слідчому, прокурору і державному виконавцю пояснення, що банк позбавлений об'єктивної можливості виконати вказане рішення суду через законодавчу заборону на індивідуальне задоволення вимог кредиторів під час здійснення процедури виведення банку з ринку.

Вимоги кредиторів задовольняються виключно в черговості і порядку, передбаченому ст. 52 зазначеного закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Незважаючи на це, кримінальне провадження щодо нібито протиправного невиконання рішення суду розпочато, проводиться упереджено.

«Крім того, викликає занепокоєння тактика і методика проведення слідчих дій в зазначеному виробництві, ігнорування позиції банку, а також вживання заходів забезпечення кримінального провадження за відсутності такої необхідності. Наприклад, у Фонді проводиться примусове вилучення документів, що містять зразки підписів уповноважених осіб з їх особистих справ. При цьому жодна з уповноважених осіб не висловлювалася щодо наявності підписів, які йому не належать», — йдеться в ньому.

Слідчий під час спілкування неодноразово повідомляв, що це вимоги одного з прокурорів прокуратури міста Києва, який бачить судову перспективу у справі і збирається повідомляти про підозру працівникам Фонду гарантування.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися