Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 квітня 2018, 13:50

В Україні кількість торговельних терміналів за три роки зросла на 30%

Кількість торговельних терміналів в Україні з початку 2015 року зросла на 30% — з 178 875 до 232 063 шт.

Кількість торговельних терміналів в Україні з початку 2015 року зросла на 30% — з 178 875 до 232 063 шт.
Фото: rian.com.ua

Про це заявила заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Васильєва.

Вона також зазначила, що частка безготівкових операцій з використанням платіжних карток за останні 3 роки збільшилась на 14 відсоткових пунктів і на кінець 2017 року становила 39,3%.

Васильєва додала, що у напрямі кількісного та якісного забезпечення збільшення мережі прийому платіжних карток в нашій країні НБУ конструктивно співпрацює з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Так наразі у співпраці із міністерством йде робота над поетапним впровадженням впродовж 2019 – 2020 років вимог до суб’єктів господарювання щодо прийняття електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари або надані послуги (оновлення до Постанови Кабінету Міністрів України № 878).

«НБУ, розуміючі стрімкий розвиток інновацій в платіжній сфері, підтримує необхідність розширення переліку платіжних пристроїв та сервісів для можливості здійснення безготівкової оплати користувачами, використовуючи не тільки фізичний платіжний термінал», — заявила Васильєва.

Вона також додала, що Забезпечення права українців на вільний вибір способу оплати та широкий розвиток платіжної інфраструктури дасть можливість стимулювати розвиток безготівкових розрахунків та розширити сферу їх застосування.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися