Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 квітня 2018, 12:58

ЗМІ: Зі Всеукраїнського банку розвитку вивели 2 млрд грн

З «Всеукраїнського банку розвитку», який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 млрд грн.

З «Всеукраїнського банку розвитку», який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 млрд грн.
Фото: capital.ua

Про це йдеться у статті ЕП.

Нещодавно у ЗМІ з’явилась інформація, що Печерський районний суд зняв арешт з рахунків компаній, які правоохоронці відносили до «орбіти впливу» Олександра Януковича.

Як стало відомо, з арештованих раніше 2,6 млрд грн, що знаходились на рахунках у «Всеукраїнському банку розвитку» близько 2 млрд грн вже виведено. Решта коштів існує лише на папері.

Міністр МВС Арсен Аваков у 2015 році повідомляв про арешт 2,6 млрд грн на рахунках ВБР, проте зараз цих коштів на рахунках уже немає.

«Коли суди зняли арешти з рахунків компаній, кошти було переведено до інших банків», — заявив співрозмовник, який знайомий з ситуацією в банку.

«Наразі на рахунках банку з пов’язаних з Януковичем коштів знаходиться — 559 млн грн. Ці кошти знаходяться у 9-й черзі акцептованих вимог кредиторів. Проте ці кошти існують лише віртуально, оскільки активів банку не вистачить на задоволення вимог кредиторів 9-ї черги», — йдеться у статті.

За версією слідства, у 2013-2014 роках службові особи «Всеукраїнського банку розвитку» з метою отримання державних коштів незаконно кредитували «Донецьку залізницю», «Львівську залізницю», «Одеську залізницю», «Південно-Західну залізницю», «Південну залізницю» і «Придніпровську залізницю».

Загальна сума незаконних кредитів становила понад 2,5 млрд грн.

У жовтні 2015 року стало відомо, що слідчі ГСУ МВС заарештували понад 2,6 мільярдів гривень на цих рахунках.

Пізніше у 2016 році деяким вкладникам ВБР вдалося зняти арешт з рахунків.

Крім того, на початку 2017 року 313 млн гривень були перераховані з банку Олександра Януковича на рахунки банку Петра Порошенка і згодом були заарештовані.

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
26 квітня 2018, 13:49
#
Называется Украинская история. То как пропадают 2 млрд. грн. Всем и так понятно, если Аваков наложил, то соотв-но с ним и поделились, чтобы как-то сняли арест в суде и вывели.
Самое главное в украинских историях — нет наказанных! Потому если мы ранее удивлялись «решалову», коррупции и прочему; сейчас люди привыкли, как и те кто крадет, в т.ч. новая команда, они даже на проблемах Украины хорошо руку греют. 2 млрд, то ли 100 или 200 млрд. денег как по Фонду и прочему имущества.
Из-за проблем, и частоты таких вбросов и ситуаций, как то начало все сходить с рук всем, не заметили ???

Потому кто там думает, что Антикор.суд появится — забудьте, деньги большие ходят по карманам, люди нищают, да и фиг с ними, потому что нам подадут на блюдечке шоу в виде Политики, одни будут говорить «люби мои», другие Коров будут целовать и землю есть и рассказыть какие патриоты, другие будут говорить что готовы Кулю в лоб взять на себя и прочее, кто на тракторе по майдану ездить…

Я предлагаю выйти на майдан, и сделать так чтоб прошел референдум, чтоб включили нас в Новый Штат США, лучше так, чем пидр----сы будут нами управлять
+
+10
Тони Райт
Тони Райт
26 квітня 2018, 14:41
#
Угу. рехферендум!
вроде, взрослый человек, а такую ахинею предлагать.
во-первых, это статья.
во-вторых, зачем мы сдались США? кого они к себе таким образом присоединили?
бред и манипуляции. а подленость информации еще нужно проверить.
источник «СМИ» как-то не вызывает доверия, где пруфы? бабка сказала — отличный источник.
зачем вообще эту желтуху бездоказательную постить?
+
0
Sabre
Sabre
26 квітня 2018, 14:45
#
Ага — щас, так нас пидр--сы и отпустили :)
+
0
Sabre
Sabre
26 квітня 2018, 14:52
#
«с целью получения государственных средств незаконно кредитовали ЖД...» — какая прям схема — давать безнадёжным предприятиям деньги. Теперь то уже никто никогда ни какой кредит этим ЖДам не даст.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися