Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 квітня 2018, 12:26

Кредобанк приєднався до державної програми підтримки сільськогосподарських виробників

Кредобанк та Міністерство аграрної політики України підписали меморандум про приєднання банку до державної програми підтримки тваринництва. Програма дасть можливість клієнтам банку отримати з бюджету компенсацію відсотків за кредитами, яка може здешевити вартість кредитних ресурсів до 3% річних в гривні, або ж відшкодувати 25% суми кредиту.

Відповідно до умов програми, клієнти банку, що працюють у галузях вівчарства, козівництва, бджільництва, звірівництва, кролівництва, шовківництва та аквакультури та залучили в національній валюті короткострокові кредити для покриття виробничих витрат та середньострокові і довгострокові кредити для покриття витрат інвестиційного характеру на суму до 100 млн. грн, можуть отримати компенсацію нарахованих та сплачених у поточному році відсотків за кредитом у розмірі 1,5 облікової ставки НБУ, але не більше відсоткової ставки за кредитом мінус 3%.

Часткову компенсацію вартості об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів в розмірі 25% суми одержаного кредиту (обсягом до 500 млн гривень на один об’єкт у національній валюті, наданого на строк до 5 років) можна отримати на відшкодування фактично понесених інвестиційних витрат на будівництво та реконструкцію тваринницьких ферм і комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, птиці (в тому числі водоплавної та індиків), доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції (молока, м’яса, побічних продуктів тваринного походження).

Участь у програмі можуть брати підприємства, що беруть або взяли кредити на передбачені нею цілі у 2018 році. Для участі клієнтові-позичальнику необхідно подати до банку заяву, копії документів, які підтверджують цільове використання кредитних коштів, витяг з Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, чинну на дату подання заяви довідку про відсутність боргу зі сплати податків і зборів та письмову згоду на надання Міністерству аграрної політики інформацію про нього, що складає банківську таємницю та містить персональні дані.

«Ми раді відкрити можливість участі у державній програмі з підтримки тваринництва клієнтам Кредобанку, які зможуть отримати відшкодування з бюджету та істотно знизити вартість залучених ними кредитних ресурсів або отримати компенсацію 25% фактично понесених інвестиційних витрат профінансованих за допомогою кредиту від Кредобанку. Сподіваємось, ця програма стане в нагоді великій кількості клієнтів банку, що працюють у цьому напрямку та планують залучити кредитні кошти», – говорить Євген Заіграєв, виконавчий директор напрямку корпоративного та малого і середнього бізнесу Кредобанку.

Програма державної підтримки галузі тваринництва передбачена у державному бюджеті України. Розпорядником коштів є Міністерство аграрної політики. Використання коштів за цією програмою регламентоване Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №107 від 7 лютого 2018 р.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися