Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 квітня 2018, 16:29

Нацбанк встановив обсяг валютних інтервенцій на день

Нацбанк розпочинає щоквартальне оголошення обсягу інтервенцій з купівлі іноземної валюти для поповнення міжнародних резервів України. На ІІ квартал 2018 року такий обсяг встановлено у розмірі $10 млн на день.

Нацбанк розпочинає щоквартальне оголошення обсягу інтервенцій з купівлі іноземної валюти для поповнення міжнародних резервів України.
Фото: stockworld.com.ua

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

«Купівля такого обсягу не буде істотно впливати на ситуацію на міжбанківському ринку. В той же час, залежно від ситуації на ринку, інтервенції з купівлі можуть бути меншими або взагалі не відбуватися», — зазначили в НБУ.

При цьому, регулятор уточнив, що обсяги купівлі протягом дня можуть перевищувати оголошений обсяг, однак такі інтервенції проводитимуться для виконання інших завдань, передбачених Стратегією валютних інтервенцій Нацбанку на 2016-2020 роки, зокрема для згладжування функціонування валютного ринку.

Як і раніше, Національний банк при проведенні інтервенцій буде мінімізувати власний вплив на процес ціноутворення на валютному ринку.

Відповідно, по-перше, оголошений обсяг інтервенцій для поповнення міжнародних резервів буде незначним порівняно із загальним обсягом операцій на міжбанківському ринку, а по-друге, пріоритет буде надаватись тим формам інтервенцій, за якими Нацбанк не пропонує, а приймає запропоновану іншими учасниками валютного ринку ціну.

Такими формами інтервенції, де Національний банк виступає «прайс-тейкером», є валютний аукціон та інтервенція за найкращим курсом.

Такий підхід відповідає оновленій Стратегії валютних інтервенцій Національного банку на 2016-2020 роки.

Встановлення кількісних індикаторів для щоденних інтервенцій є важливим елементом режиму плаваючого обмінного курсу.

За цього режиму НБУ не має наміру підтримувати певне значення обмінного курсу, а присутність НБУ на валютному ринку визначається завданнями з накопичення міжнародних резервів, згладжування функціонування валютного ринку та підтримання трансмісії ключової процентної ставки.

Коментарі - 1

+
+3
AleksandrBank
AleksandrBank
25 квітня 2018, 17:54
#
«На II квартал 2018 такой объем установлен в размере $10 млн в день.» — у НБУ появились планы как в банках. Интересно, им премию также подвяжут к объему выкупленной валюты?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися