Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 квітня 2018, 13:10

НБУ оцінив зростання ВВП у першому кварталі на рівні 2,3%

Зростання реального валового внутрішнього продукту України в I кварталі 2018 року, за оцінками Національного банку України, становило 2,3%.

Зростання реального валового внутрішнього продукту України в I кварталі 2018 року, за оцінками Національного банку України, становило 2,3%.
Фото: comments.ua

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У Нацбанку відзначають, що зростання відбулося в першу чергу внаслідок подальшого зростання доходів населення, а також збереження сприятливої ​​зовнішньої кон'юнктури.

«Додатковим фактором стало зниження бази порівняння минулого року під впливом торгової блокади неконтрольованих територій (НКТ) минулого року, прояв якого повною мірою очікується з II кварталу», — відзначили в НБУ.

У той же час НБУ вказує, що погіршення погодних умов в кінці лютого і в березні дещо стримували пожвавлення економічної активності, зокрема в транспорті і будівництві.

Читайте також: НБУ очікує на повернення інфляції у цільовий діапазон

На думку центробанку, внутрішній попит залишився основним фактором економічного зростання.

Приватне споживання підтримували подальше підвищення заробітних плат і соціальних стандартів, в тому числі підвищення пенсій в кінці минулого року і мінімальної заробітної плати з початку 2018 року, а також поліпшення споживчих очікувань домогосподарств.

Коментарі - 1

+
0
ekokill
ekokill
20 квітня 2018, 14:13
#
Металл (руда) и зерно растет = ВВП растёт и наоборот. Вот и вся арифметика.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися