Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 квітня 2018, 15:23

Національний банк України продовжив перебування Таскомбанку у переліку кваліфікованих осіб в якості приймаючого банку на рік

Рішенням від 5 квітня 2018 року Національний банк України продовжив перебування Таскомбанку у переліку попередньо кваліфікованих осіб у якості приймаючого банку до 27 лютого 2019 року.

«Подіне рішення регулятора є свідоцтвом фінансової стійкості та надійності нашого банку. Ми змогли підтвердити, що є успішною фінансовою установою та відповідаємо високим вимогам, які Національний банк висуває до кваліфікованих інвесторів», — підкреслив т. в. о. Голови Правління Таскомбанку Володимир Дубєй.

На сьогодні Таскомбанк продовжує активно співпрацювати з Фондом гарантування вкладів та є агентом з виплати вкладникам неплатоспроможних банків. Нині банк успішно здійснює виплати клієнтам більше 20 банків. Так, за період співпраці з Фондом гарантування вкладів Таскомбанк виплатив вкладникам неплатоспроможних банків більше 1 млрд грн.

Нагадуємо, що Таскомбанк став першим банком, який Національний банк України вніс до переліку попередньо кваліфікованих осіб у якості інвестора й приймаючого банку для участі в конкурсах з виводу з ринку неплатоспроможних банків та створенню перехідних банків на базі неплатоспроможних.

Відповідно до діючого законодавства при визнанні банку неплатоспроможним Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголошує конкурс серед найнадійніших інвесторів, які пройшли попередню кваліфікацію й підтвердили свою відповідність вимогам, встановленим Національним банком України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися