Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 квітня 2018, 14:17

Нацбанк залишив незмінним прогноз споживчої інфляції

Національний банк залишив незмінним прогноз споживчої інфляції – вона буде знижуватися і досягне цільового рівня у середині 2019 року.

Національний банк залишив незмінним прогноз споживчої інфляції – вона буде знижуватися і досягне цільового рівня у середині 2019 року.
Фото: unian.net

Про це під час бирфінгу заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

«Протягом 2018 року інфляція буде поступово уповільнюватися – до 8,9% у грудні, проте залишатиметься вищою за цільові орієнтири», — запевнив Сологуб.

За його словами, з одного боку, зміцнення курсу гривні у І кварталі буде стримувати зростання цін, насамперед на непродовольчі товари, і відповідно забезпечить більш швидке зниження базової інфляції, ніж прогнозувалось у січні.

Крім того, інфляцію буде стримувати подальше відображення попередніх рішень з підвищення облікової ставки на депозитних ставках комерційних банків, заявив банкір.

З іншого боку, підтримуватиме інфляційний тиск більш суттєве, ніж очікувалося раніше, зростання цін на продовольчі товари на тлі розширення їх експорту та посилення споживчого попиту внаслідок збільшення доходів населення.

У подальшому інфляція продовжить знижуватися завдяки збереженню жорсткої монетарної політики, збільшенню пропозиції продуктів харчування та уповільненню імпортованої інфляції.

У результаті інфляція повернеться до цільового діапазону в середині 2019 року і становитиме 5,8% на кінець наступного року.

У 2020 році вона уповільниться до 5,0%, що відповідатиме центральному значенню цільового діапазону (5,0% ± 1 в.п.).

Раніше «Мінфін» писав, що 12 квітня НБУ зберіг облікову ставку незмінною.

Коментарі - 3

+
+30
Андрей Иванов
Андрей Иванов
12 квітня 2018, 14:36
#
Красиво было на бумаге, да забыли про овраги. Какой год прогноз умеренный, а в результате прогноз умножаем на 1,3 — 1,5. Зарплату увеличивают, пенсии военным, милиции увеличивают на 70% с выплатой задним числом (милиции с 1 января 2016 г.). А инфляция 8,9%. Так уже за 3 месяца вроде 3,5%. Остается 5,4% на 9 месяцев. Хорошо делится и получается 0,6% в среднем до конца года. МВФ денег не дает и курс к концу года взлетит. Я не верю. Я верю в 8,9% *1,3 = 11,57% и это если всё будет хорошо.
+
+15
Maleficarum
Maleficarum
12 квітня 2018, 15:48
#
«Я не верю. Я верю в 8,9% *1,3 = 11,57% и это если всё будет хорошо» Надо ещё дописать что цену на газ для населения летом таки подымут.
+
0
Андрей Иванов
Андрей Иванов
12 квітня 2018, 17:22
#
И не только на газ. Хотят ввести RAP тариф на электроэнергию, по сути инвестиционную составляющую в тарифе, но платить будет население. По расчетам до 30 % к существующему тарифу. Но повысят и промпотребителям, а это водоканалы, лифты, электротранспорт. С нас сдерут, некоторым повысят зарплату и за счет инфляции выполнят все бюджеты. Ключевое слово инфляция. За счет нее закроют все дыры. Поэтому 9% это очень, очень оптимистично.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися