Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 квітня 2018, 15:42

У Таскомбанку відбулися тристоронні переговори щодо врегулювання ситуації з «Імперія-Агро»

10 квітня в офісі Таскомбанку продовжилися переговори між Банком та компанією «Імперія-Агро» у тристоронньому форматі за участі акціонера Групи «ТАС» Сергія Тігіпко, т.в.о. Голови Правління Таскомбанку Володимира Дубєя, власника «Імперія-Агро» Юрія Оцабрика, керівництва фермерських асоціацій, а саме: «Аграрного союзу України», «Всеукраїнської аграрної Ради», асоціації «Сільськогосподарських виробників Поділля».

Під час переговорів Сергій Тігіпко вкотре підтвердив наміри Таскомбанку і свою готовність як акціонера Групи «ТАС» до конструктивних кроків задля якнайшвидшого врегулювання усіх спірних питань з «Імперія-Агро». Наразі банком і компанією «Імперія-Агро» розроблено і схвалено антикризовий план заходів, який, за умови його чіткого та оперативного виконання менеджментом «Імперії-Агро», дозволить протягом найближчого часу владнати більшість суперечностей, які наразі залишаються між сторонами.

Зокрема, поетапне відвантаження фермерам товарних запасів зі складів компанії «Імперія-Агро», яке вже розпочалося і триває, є однією зі складових узгодженого антикризового плану.

Представники фермерських асоціацій, які вперше взяли участь у переговорах у такому форматі, почувши з перших уст інформацію про заходи та зусилля, які докладаються Банком задля остаточного усунення спірних питань з «Імперія-Агро», відзначили справедливу і конструктивну позицію Таскомбанку, а також наголосили на своїй готовності сприяти у справі захисту інтересів фермерів, які постраждали внаслідок бізнес-дій «Імперії-Агро».

Усвідомлюючи, що посівна кампанія вже розпочалася, а конфлікт досі остаточно не вирішено, Таскомбанк продовжує вживати усіх необхідних і залежних від нього заходів задля його якнайшвидшого врегулювання. Після отримання від «Імперії-Агро» повного списку дебіторів і кредиторів цієї компанії, Банк зможе вийти з ними на зв'язок і запропонувати індивідуально кожному найбільш раціональне та ефективне у цій ситуації рішення і, врешті решт, завершити найбільш складну і гостру фазу переговорного процесу з «Імперія-Агро».

Таскомбанк переконаний, шо переговори у тристоронньому форматі на зразок тих, які відбулися 10 квітня в офісі Банку, є надзвичайно корисними для об’єктивного розуміння усіма сторонами конфлікту поточної ситуації та подальшого розвитку подій, тож за потреби учасники готові проводити їх на регулярній основі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися