Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 квітня 2018, 16:17

Гройсман: Україна в березні заплатила $1,4 млрд

Державний борг відносно ВВП можна буде зменшити за умов стрімкого зростання економіки та наповнення бюджету.

Державний борг відносно ВВП можна буде зменшити за умов стрімкого зростання економіки та наповнення бюджету.
Фото: antikor.com.ua

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє Укрінформ.

«Україна має стати економічно сильною та незалежною державою. Для цього ми маємо відкрити можливості для інвестицій у національну економіку, змінити систему української промисловості, зробити так, щоб в Україні створювався національний продукт, конкурентний у світі», — зазначив Гройсман.

Для цього, за його словами, необхідно ухвалити ряд парламентських та урядових ініціатив, які дозволять залучити інвестиції.

«Ми тільки у березні віддали $1,4 млрд. Це для нас є надзвичайним (борговим — ред.) навантаженням. Ми маємо забезпечити макроекономічну стабільність, ми маємо перейти до зростання економіки», — додав Гройсман.

Він наголосив, що боргове навантаження зменшиться за умов стрімкого зростання економіки та наповнення бюджету.

«Це наша спільна відповідальність», — додав Гройсман.

Раніше «Мінфін» писав, що уряд планує скоротити рівень державного і гарантованого державою боргу України до 60% ВВП до 2020 року з 72% на даний час.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
6 квітня 2018, 17:08
#
«Госдолг относительно ВВП можно будет уменьшить при условиях стремительного роста экономики и наполнения бюджета.» — золотые слова. Важно выделить кто этому мешает, импотентность Верховной Рады — главный элемент этих проблем, как и другие органы гос.власти.
+
0
Zamechtatel
Zamechtatel
6 квітня 2018, 21:18
#
Как закупать бэушное вооружение вридорога, так герои. А как финансов касаются дела, так нищебродами прикидываются.
+
+13
1On
1On
6 квітня 2018, 22:37
#
«сделать так, чтобы в Украине создавался национальный продукт, конкурентный в мире» — надо полагать, что речь идет о повышении рождаемости, чтобы завалить мир дешевой раб. силой? Так дайте пиплу как Ющенко денег за рождение ребенка и будет вам продукт :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися