Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 квітня 2018, 9:46

Рада дала добро на запуск «єдиного вікна» на митниці

Верховна Рада прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму „єдиного вікна“ і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України».

Верховна Рада прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо впровадження механізму „єдиного вікна“ і оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кор
Фото: korrespondent.net

«За» законопроект № 7010 проголосував 231 депутат.

Згідно з пояснювальною запискою, законом пропонується ввести механізм «єдиного вікна» — механізм взаємодії декларантів, їх представників та інших зацікавлених осіб з органами доходів і зборів, іншими державними органами, установами і організаціями, уповноваженими на здійснення відповідних дозвільних або контрольних функцій щодо переміщення товарів, транспортних засобів через митний кордон України.

«Такий механізм забезпечує можливість одноразового подання зацікавленою особою в електронному вигляді через єдиний інформаційний веб-портал набору гармонізованих відомостей з метою дотримання митних вимог, передбачених Митним кодексом та чинним законодавством», — йдеться в законопроекті.

Крім того, передбачено, що ДФС забезпечуватиме створення та функціонування єдиного державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно» для міжнародної торгівлі, а також виконувати функції його власника та адміністратора.

Документ також пропонує внести зміни в низку законодавчих актів, що регулюють переміщення вантажів і громадян через державний кордон України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися