Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2018, 15:13

Повідомлення для клієнтів банку щодо протидії шахрайським сайтам

Недавно в інтернет-просторі стався випадок створення шахрайського фішингового сайту іншої банківської установи і шахрайської копії його онлайн-банкінгу. Зловмисники створили ідентичний фішинговий сайт фінансової структури. Такий веб-ресурс виманює у клієнтів реквізити платіжних карток під виглядом надання різних послуг, яких насправді на підробленому шахрайському сайті не існує (наприклад, поповнення мобільного рахунку, купівля різних товарів, перекази з картки на картку та інші операції). При використанні фальшивого інтернет-банкінгу у шахраїв залишається повна інформація про клієнта, яку вони зможуть використовувати в особистих цілях.

Тому будьте уважні під час відвідування різних інтернет-сайтів і при введенні реквізитів своїх платіжних карток, а також користуватися тільки перевіреними інтернет-ресурсами.

Банк «Південний» нагадує, що для вашої безпеки необхідно користуватися сайтами, адреси яких починаються з https://. Детальніше ознайомитися з інфографікою про те, як розпізнати фішинговий сайт, можна на сайті Асоціації ЕМА за посиланням: ema.com.ua/lifehack-how-to-detect-phishing-site/.

Звертаємо увагу на офіційні та єдино правильні адреси, які належать банку банк «Південний»:

Ці посилання починаються з https:// і мають додаткову інформацію про сертифікацію сайту, що відображається перед адресою сайту в браузерах персональних комп’ютерів.

Приклад відображення в браузерах ПК:

У мобільних пристроях посилання може відображатися в скороченому варіанті.

Приклад відображення в браузерах мобільних пристроїв:

У разі підозри щодо виявлення підроблених сайтів, будь ласка, повідомляйте про це в контакт-центри банків. У разі підозр щодо підроблених сайтів банку «Південний» прохання повідомити в контакт-центр банку за телефоном 0 800 30 70 30.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися