Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2018, 12:04

ДФС пояснила, як сплачувати авансовий внесок з податку на прибуток

Державна фіскальна служба роз’яснила стосовно нарахування та сплати платниками єдиного податку авансового внеску з податку на прибуток під час виплати дивідендів.

Державна фіскальна служба роз’яснила стосовно нарахування та сплати платниками єдиного податку авансового внеску з податку на прибуток під час виплати дивідендів.
Фото: news.dtkt.ua

Про це йдеться в повідомленні Офісу великих платників податків.

Як зазначається, дивіденди, що виплачуються платниками єдиного податку третьої групи (юридичними особами) та четвертої групи власникам корпоративних прав (засновникам таких платників єдиного податку), оподатковуються за правилами, встановленими Кодексом.

Відповідно до Кодексу у разі прийняття рішення щодо виплати дивідендів платник податку на прибуток — емітент корпоративних прав, на які нараховуються дивіденди, проводить зазначені виплати власнику таких корпоративних прав незалежно від того, чи є оподатковуваний прибуток, розрахований за правилами, визначеними Кодексом.

Згідно з Кодексом крім випадків, передбачених п.п. 57.11.3 цього пункту, емітент корпоративних прав, який приймає рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток.

Зазначений авансовий внесок вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.

З урахуванням внесених законом змін, які набули чинності з 1 січня 2018 року, обов’язок з нарахування та сплати авансового внеску з податку за визначеною п. 136.1 ст. 136 цього Кодексу ставкою не покладається на платників єдиного податку.

Отже, починаючи з 1 січня 2018 року, платниками єдиного податку не здійснюється нарахування та сплата авансового внеску під час виплати дивідендів.

Таким чином, під час виплати дивідендів у 2018 році за результатами фінансово-господарської діяльності за 2016, 2017 роки, платники єдиного податку у 2018 році не нараховують та не сплачують до бюджету авансові внески з податку на прибуток.

Якщо рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам було прийнято платником єдиного податку — емітентом корпоративних прав у 2017 році, але виплата таких дивідендів до1 січня 2018 року не відбулася, то у разі виплати таких дивідендів у 2018 році платник єдиного податку — емітент корпоративних прав авансовий внесок із податку на прибуток не сплачує.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися