Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2018, 10:32

Імпорт і торговий дефіцит. Реальні цифри

Про те, на скільки зросли обсяги імпорту в минулому році і яким був насправді зовнішньоторговельний дефіцит, на своїй сторінці в Facebook написав головний економіст Альфа-Банку Україна Олексій Блінов.

Поки всі раділи переоцінці неформальних переказів заробітчан, мало хто помітив, що імпорт за 2017 рік також дооцінили. Ні багато ні мало відразу на $ 1.6 млрд. Відповідно, дефіцит зовнішньої торгівлі в 2017 році = $ 8.6 млрд. (7.7% ВВП). І це в умовах активного відновлення цін на метал.

І дивимося на структуру економічного зростання в 2017 році. Внутрішній і трошки зовнішній попит умовно рухають ВВП на 9% вгору, але імпорт з'їдає майже 7% зростання. Дежа вю.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
29 березня 2018, 12:55
#
Все логично, своих заводов и стоим в полным циклом, вот и приходится покупать многое. Также нет развития многих направления где мы и сами справились бы.
+
0
yarg
yarg
2 квітня 2018, 8:43
#
А потому что говорилось-при наших темпах девальвации заводов строить никто не будет. Нужен фиксированный курс. Но секта «пророка» верещала что плавающий курс сделает импорт невыгодным. И где эти крикуны сейчас?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися